"Do juče smo im tezge plaćali po 300 eura, a sad nas tjeraju na ulicu"

Prodavci sa buvljaka strahuju da će ostati bez posla nakon rušenja Male pijace
138 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 13.10.2012. 12:21h

Sedamdesetak prodavaca sa buvljaka juče je protestovalo ispred pijace, jer strahuju da će ostati bez posla i završiti na ulici nakon odluke da se sruši bivša Mala pijaca.

Predstavnik pordavaca Mileta Vujisić, koji 25 godina prodaje na buvljaku, "Vijestima" je rekao da su zabrinuti za egzistenciju svojih porodica.

"Sada nam ostaje samo da se borimo. Nećemo dati da se pijaca sruši sve dok ne budemo znali gdje ćemo moći da radimo. Svi prodavci imaju jedan ili dva kredita, tako da su sigurno propali ako sada ostanu bez posla", kazao je Vujisić.

Prazne tezge na Maloj pijaci, mnogi prodavci ostali bez posla >>>

Portparolka “Tržnica i pijaca” Biljana Jovović saopštila je da će buvljak biti uklonjen najkasnije do 1. novebra.

Ona je navela da je za ponedjeljak zakazan sastanak sa predstavnicima firme “Čelebić”, koji bi do tada trebalo da razmotre mogućnost da prodavci daju u zakup prostor u Bazaru, u Bloku 5.

Buvljak će biti uklonjen najkasnije do 1. novembra

"Kao jedno od mogućih rješenja je i objekat površine 2.500 metara kvadratnih u blizini 'Zetatransa'. Vlasnici su braća Šekularac, koji su izrazili spremnost da zainteresovanim zakupcima daju prvih šest mjeseci besplatno, ukoliko se postigne dogovor”, saopštila je Jovović.

"Više ne želimo da slušamo njihove prazne priče. Hoćemo da znamo šta će biti sa nama i da li je iko mislio šta ćemo mi ako se ova pijaca sruši"

"Na tom mjestu ćemo izvršiti sanaciju toaleta i kancelarije, popraviti ogradu, postaviti tezge”, kazala je Jovović.

Prodavci, međutim, sumnjaju da je riječ o “još jednom lažnom obećanju”.

"Više ne želimo da slušamo njihove prazne priče. Hoćemo da znamo šta će biti sa nama i da li je iko mislio šta ćemo mi ako se ova pijaca sruši", kazao je Vujisić.

"Znamo da u 'Bazaru' imaju dva neprodata prostora od 700 kvadratnih metara, bilo bi dovoljno da nam svima tamo daju po dva i po metra, koliko smo imali i ovdje, i bili bismo zadovoljni. Mi samo toliko tražimo"

"Znamo da u 'Bazaru' imaju dva neprodata prostora od 700 kvadratnih metara, bilo bi dovoljno da nam svima tamo daju po dva i po metra, koliko smo imali i ovdje, i bili bismo zadovoljni. Mi samo toliko tražimo", kazao je Vujisić.

Biljana Petanović istakla je da su 25 godina radili u očajnim uslovima po kiši, snijegu, hladnoći, vrućini, plaćali su namete do 300 eura mjesečno, kao u prosječnim buticima, a sada ih sve tjeraju na ulicu.

Prodavci sumnjaju da će se buvljak rušiti odmah nakon izbora, osim ako ne "padne vlada".

Najavili su da će se svakog dana od 10 do 11 časovaokupljati ispred pijace sve dok im iz Glavno grada i "Tržnica i pijaca" konkretno ne kažu šta će biti sa njima.

Galerija

Bonus video: