Dobili zemlju da bi širili groblje

“Vijesti” su 13. maja objavile da Vlada kasni sa ustupanjem zemljišta, iako je na muslimanskom dijelu groblja ostalo svega desetak mjesta za ukop. Direktorica preduzeća Komunalne usluge Nataša Marković tada je ocijenila da je stanje više nego kritično
158 pregleda 0 komentar(a)
muslimanski dio groblja Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
muslimanski dio groblja Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 24.05.2017. 19:22h

Vlada je ustupila Opštini Pljevlja 818 metara kvadratnih zemljišta, kako bi se proširio dio pljevaljskog groblja Ravni na kojem se sahranjuju Muslimani.

Odluku o prenosu prava raspolaganja državnim zemljištem na Opštinu Pljevlja, Vlada je donijela na posljednjoj sjednici.

“Vijesti” su 13. maja objavile da Vlada kasni sa ustupanjem zemljišta, iako je na muslimanskom dijelu groblja ostalo svega desetak mjesta za ukop. Direktorica preduzeća Komunalne usluge Nataša Marković tada je ocijenila da je stanje više nego kritično.

Pojasnila je da je Opština ranije tražila da joj Vlada ustupi dio zemljišta sa sjeverne strane groblja, gdje se sahranjuju pripadnici islamske vjeroispovijesti. Kovačevićeva kaže da će nakon proširenja groblja biti dovoljno mjesta za sahranjivanje muslimanskog stanovništva u narednih dvadesetak godina. Pregovori oko eksproprijacije vode se i sa Mileševskom eparhijom oko otkupa oko 60 metara kvadratnih zemljišta. Marković je kazala da ima dovoljno mjesta za sahranjivanje pripadnika pravoslavne vjeroipovijesti, ali da će u dogledno vrijeme biti potrebno proširiti groblje sa istočne strane. Pravoslavno i muslimansko stanovništvo se na pljevaljskom gradskom groblju sahranjuju na različitim stranama.

Bonus video: