Dogovorena dinamika rekonstrukcije glavne saobraćajnice u Župi

Predstavnici Opštine su saopštili da će radovi na rekonstrukciji dionice od Rubeža do brane na Liverovićkom jezeru početi za nekoliko dana
452 pregleda 0 komentar(a)
Sa jednog od skupova Župljana, Foto: Svetlana Mandić
Sa jednog od skupova Župljana, Foto: Svetlana Mandić

Na sastanku predstavnika Mjesne zajednice (MZ) Župa nikšićka, Opštine i firme Uniprom metali dogovarana je dinamika rekonstrukcije glavne saobraćajnice od brane na Liverovićkom jezeru do sela Morakovo.

“Do proljeća naredne godine biće urađen projekat za pomenutu dionicu, dok će radovi početi do sredine 2020. U realizaciji projekta učešće će uzeti firma Uniprom metali i Opština Nikšić. Sve strane su iskazale kooperativnost u iznalaženju najboljeg rješenja kako bi se došlo do realizacije ovog projekta, a ujedno i rješavanja jednog od zahtjeva mještana Župe”, navodi se u saopštenju koje je potpisao predsjednik MZ Župa, Dragoljub Radulović.

Kako je kazao, predstavnici Opštine su saopštili da će radovi na rekonstrukciji dionice od Rubeža do brane na Liverovićkom jezeru početi za nekoliko dana.

“Kazali smo da će Mjesna zajednica istrajati na zahtjevu da koncesiona sredstva u narednim godinama budu opredijeljena za potrebe projekata u Župi i tu temu ćemo kandidovati i prema Vladi Crne Gore”, kazao je Radulović.

Sastanku su prisustvovali Dragan Perović, Živko Kecojević i Slavica Zindović, ispred Opštine, Radoš Lacman iz Uniproma i Radulović i Milan Dragnić, ispred MZ Župa.

Bonus video: