Dok je obilježavao imanje, Radomira Radovanovića ujeo poskok

Nikad me prije nije ujela zmija. Čim sam je vidio, sasjekao sam je kosijerom. Noga me zapekla, ali sam ipak pješačio skoro kilometar
112 pregleda 0 komentar(a)
Radomir Radovanović, zmija, Foto: Savo Prelević
Radomir Radovanović, zmija, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.04.2011. 22:43h

Pedesetsedmogodišnji Radomir Radovanović umalo nije stradao u nedjelju, nešto prije 14 časova, u selu Brotnjik u Piperima, kada ga je, dok je obilježavao imanje za snimanje iz vazduha, ujeo poskok. Otrovnica ga je ujela za nogu, a on je u prvi mah pomislio da ga je ubola drača.

"Nikad me prije nije ujela zmija. Čim sam je vidio, sasjekao sam je kosijerom. Noga me zapekla, ali sam ipak pješačio skoro kilometar. Onda mi je pozlilo", ispričao je u nedjelju veče iz bolničkog kreveta Radovanović “Vijestima”

Tada je počela akcija spasavanja. Mješatani, koji su bili sa Radovanovićem, znajući da će im trebati najmanje tri sata da povrijeđenog komšiju povedu do puta, i najmanje još sat do bolnice, pozvali su policiju.

Dežurni operativni centar Uprave policije reagovao je munjevito i odmah angažovao helikopter Ministarstva unutrašnjih poslova, a medicinska ekipa Kliničkog centra spremno ih je čekala.

"Poletjeli smo oko 14 sati. Predhodno smo iz kruga bolnice poveli ljekara i tehničara. Sa jednim od mještana koji je bio sa Radovanovićem bili smo na telefonskoj vezi i on nas je navodio. Dok smo letjeli prema Brotnjiku, mještani su kosijerima čistili teren kako bi helikopter mogao da sleti. Stigli smo u posljednji čas", ispričao je “Vijestima” rokovodilac Avio-helikopterske jedinice MUP-a Slavko Ilić.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: