Đoković će postati počasni Budvanin

Komisija ima zadatak da sprovede ostupak kako bi svjetski teniser bio proglašen za počasnog građanina
66 pregleda 0 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Ivan Petrušić
Novak Đoković, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 18.08.2014. 06:30h

Budvanska vlast i opozcija prvi put u proteklih godinu bili su jednoglasni - osnovali su komisiju za sprovođenje postupka za proglašenje Novaka Đokovića počasnim građaninom.

Inicijativu da broj jedan svjetskog tenisa postane počansi građanin Budve incirali su iz SNP krajem jula, nakon što se Đoković vjenčao na Svetom Stefanu. U euforiji oko svadbe vijeka, koja je medijski potresala kompletan region, ideja je naišla na odobrenje i gradskih vlasti.

Za predsjednika komisije imenovan je šef odborničkog kluba SNP-a Mijomir Pejović, koji je i inicirao predlog, a članovi su Marko Vuković (DPS) i Đorđije Vujović (DF).

Vujović je na vjenčanju Đokovića bio i svjedok, jer je praksa Opštine Budva da osim matičara ispred gradske uprave prisustvuje i jedan odbornik.Komisija, kako se navodi u odluci, ima zadatak da, u skladu sa Statutom opštine, sprovede postupak. U obrazloženju piše da je Đoković već godinama jedan od najboljih svjetskih sportista i da su njegovi rezultati “već svrstani u istorijska sportska dostignuća”.

“Priznat je u cijelom svijetu i kao ličnоst koja širi ljubav među ljudima, podstiče sоlidarnoоst i izuzetnо doоprinоsi razvоju svijesti za unaprjeđenje vrijednоsti demokratskоg društva. Zboоg vrhunskih spоrtskih оstvarеnja, ali i kao dokazani humanista i dobročinitelj imeеnоvan je za nacionalnog ambasadora UNICEF-a...”, navodi se u obrazloženju.

Bonus video: