Đoković će postati počasni Budvanin - Vijesti.me
odobrenje vlasti

Đoković će postati počasni Budvanin

Komisija ima zadatak da sprovede ostupak kako bi svjetski teniser bio proglašen za počasnog građanina

Novak Đoković
Novak Đoković (Foto: Ivan Petrušić)

Budvanska vlast i opozcija prvi put u proteklih godinu bili su jednoglasni - osnovali su komisiju  za sprovođenje postupka za proglašenje Novaka Đokovića počasnim građaninom.

Inicijativu da broj jedan svjetskog tenisa postane počansi građanin Budve incirali su iz SNP krajem jula, nakon što se Đoković vjenčao na Svetom Stefanu. U euforiji oko svadbe vijeka, koja je medijski potresala kompletan region, ideja je naišla  na odobrenje i gradskih vlasti.

Za predsjednika komisije imenovan je šef odborničkog kluba SNP-a Mijomir Pejović, koji je i inicirao predlog, a članovi su Marko Vuković (DPS) i Đorđije Vujović (DF).

Vujović je na vjenčanju Đokovića bio i svjedok, jer je praksa  Opštine Budva da osim matičara ispred gradske uprave prisustvuje i jedan odbornik.
Komisija, kako se navodi u odluci, ima zadatak da, u skladu sa Statutom opštine, sprovede postupak.  U obrazloženju piše da je Đoković već godinama jedan od najboljih svjetskih sportista i da su njegovi rezultati “već svrstani u istorijska sportska dostignuća”.

“Priznat je u cijelom svijetu i kao ličnоst koja širi ljubav među ljudima, podstiče sоlidarnoоst i izuzetnо doоprinоsi razvоju svijesti za unaprjeđenje vrijednоsti demokratskоg društva. Zboоg vrhunskih spоrtskih оstvarеnja, ali i kao dokazani humanista i dobročinitelj imeеnоvan je za nacionalnog ambasadora UNICEF-a...”, navodi se u obrazloženju.