Donirano savremeno sanitetsko vozilo Hitnoj pomoći

„Dobili smo automobil sa kompletnom opremom, defibrilatorom, najmodernijim EKG aparatom i svim ostalim pratećim stvarima koje su potrebne za reanimiranje osnovnih životnih funkcija“, ukazao je Stefanović
60 pregleda 6 komentar(a)
Reanmobil, Foto: Hipotekarna banka
Reanmobil, Foto: Hipotekarna banka
Ažurirano: 19.02.2015. 12:01h

Fond za zdravstveno osiguranje Crne Gore i Hipotekarna banka donirali su danas Hitnoj pomoći savremeno sanitetsko vozilo Reanmobil vrijedno 45 hiljada eura.

Fond je donirao 25 hiljada, a Hipotekarna banka 20 hiljada eura.

Direktori Fonda za zdravstveno osiguranje i Hipotekarne banke Kenan Hrapović i Esad Zaimović, uručili su ključeve vozila direktoru Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, Saši Stefanoviću.

Hrapović je podsjetio na tešku saobraćajnu nesreću u junu 2013.godine u kanjonu Morače, kada su zaposleni Zavoda i Kliničkog centra, sa velikim brojem građana, iskazali veliku humanost i pomogli povrijeđenima.

Kako je objasnio akcija spasavanje u toj nesreći inicirala je ideju da Fond zajedno sa Udruženjem banaka Crne Gore krene u nabavku vozila za hitnu medicinsku pomoć.

Hrapović je rekao da se toj aktivnosti odazvala jedino Hipotekarna banka.

„Promovišemo i jednu novu akciju opet preko Udruženja banaka za sve koji žele da nam pomognu, i pozivamo ih da nam se priključe da u svakom gradu Crne Gore za Zavod za hitnu medicinsku pomoć nabavimo jedno takvo vozilo“, kazao je Hrapović.

Zaimović je rekao da se ta banka kao društveno odgovorna kompanija trudi da udovolji zahtjevima građana.

On je ocijenio da će se na ovaj način barem djelimično "revanširati" njihovim klijentima i omogućiti bolji nivo zdravstvene zaštite.

„Prvi smo podržali inicijativu Fonda za zdravstvo, nadamo se da će našim primjerom poći i ostale banke u Crnoj Gori“, kazao je Zaimović.

Direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, Saša Stefanović, objasnio je da će automobil omogućiti kvalitetnije, brže i sigurnije pomaganje pacijentima.

„Dobili smo automobil sa kompletnom opremom, defibrilatorom, najmodernijim EKG aparatom i svim ostalim pratećim stvarima koje su potrebne za reanimiranje osnovnih životnih funkcija“, ukazao je on.

Stefanović je apelovao na sve ljude, državne institucije i druge društveno odgovorne pojedince i kompanije da se nastavi sa ovom akcijom da bi građani imali srećnu budućnost u oblasti zdravstva.

„Ne postoje novčana sredstva koja su bolje uložena nego u ovo vozilo. Ono pomaže svakom svakom građaninu, diplomati, turisti“, zaključio je.

Bonus video: