Donja Gorica: Do škole ni u ribarskim čizmama - Vijesti.me
PROBLEMI ZA ĐAKE OŠ "VLADO MILIĆ"

Donja Gorica: Do škole ni u ribarskim čizmama

Direktorica škole Biljana Ćulafić kazala je da ulicom pješaci ne mogu da prođu, a da je zbog dubine vode, teško i vozila se probijaju do te ustanove

Đaci pokušavaju da dođu do škole u Donjoj Gorici
Đaci pokušavaju da dođu do škole u Donjoj Gorici (Foto: Luka Zeković)

Da bi tokom kišnih dana stigli na nastavu u OŠ “Vlado Milić” u podgoričkom naselju Donja Gorica, đaci moraju imati i akrobatske vještine da zaobiđu lokvu duboku i do 30 santimetara.

To znači da moraju usavršiti hodanje po ivičnjaku obližnjeg gradilišta, držeći se za ogradu. Isti problem imaju i stanari iz tri obližnje zgrade, koju je izgradila Stambena zadruga prosvjetnih radnika “Solidarno”. Roditelji đaka te ustanove, više puta su se žalili preko medija da je ulica u katastrofalnom stanju i tražili od nadležnih da nešto učine povodom toga jer se saobraćajnica pretvori u jezero.

Direktorica škole Biljana Ćulafić kazala je da ulicom pješaci ne mogu da prođu, a da je zbog dubine vode, teško i vozila se probijaju do te ustanove.

“To je veliki problem. Školu pohađa skoro hiljadu učenika, a u tri zgrade, koje su napravljene za naše kolege, ima 108 stanova i oni su u istom problemu. Pješaci ne mogu tom ulicom da prođu, a strah me i da se automobili ugase u jezeru, kolika je voda”, navodi Ćulafić. Ona je pojasnila da je prilikom izgradnje pomenutih zgrada saobraćajnica oštećena teškim građevinskim mašinama, a da prije početka radova, odnosno 2016. godine, problem nijesu imali.

“Ulica je pogotovo oštećena po sredini, veliko je ulegnuće. Naravno da nam je drago što su naše kolege riješile stambeno pitanje. Zajedno sa predstavnicima zadruge obraćali smo se svim nadležnim gradskim službama da se taj problem riješi. Prošle godine na nekoliko dopisa dobila sam odgovor da to nije njihova nadležnost”, kazala je Ćulafić. Kako je pojasnila, iz Glavnog grada odgovornost prebacuju na zadrugu.

Ona je istakla da se posljednji put obratila Glavnom gradu prije mjesec i po, ali da odgovor na taj zahtjev nijesu dobili.

“Roditelji su se više puta žalili zbog prilaza školi, kazala sam im da šaljem dopise nadležnima”, rekla je Ćulafić.

Navela je da zna da su se i stanari zgrada obraćali nadležnima da se nešto učini povodom toga.


Vidi sve komentare