Dostaviće navodne dokaze o neistinama SD-a

Punomoćnik SD-a, advokat Nikola Martinović, ocijenio je da je postupak po toj tužbi ništa ne može dokazati, osim da predstavlja gubitak vremena
3120 pregleda 5 komentar(a)
Pobrić juče ispred Osnovnog suda u Podgorici, Foto: Savo Prelević
Pobrić juče ispred Osnovnog suda u Podgorici, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.11.2019. 08:42h

Pravni zastupnik Patricije Pobrić, advokat Budislav Minić najavio je da će sudu dostaviti dokaze - saopštenje Socijaldemokrata (SD), u kojem njegovog klijenta, između ostalog, nazivaju ostrašćenim političarem koji je amaterski izmislio hajku protiv te stranke...

To je saopštio nakon što je sutkinja Osnovnog suda u Podgorici Biljana Krgović, za 12. decembar odgodila pripremno ročište po tužbi Pobrićeve protiv SD, radi naknade nematerijalne štete u iznosu od 10.000 eura zbog širenja neistina.

Sutkinja Krgović dala je parničnoj stranci i njenom punomoćniku Miniću rok od 15 dana za uređenje tužbe, navodeći da treba sudu da dostave dokaze - koje i kada su iz SD širili neistine.

“U tužbi se ne navodi koje su to neistine i kada su izrečene, da bi znali datume”, rekla je sudija.

Minić je objasnio da se SD oglasio saopštenjem, 2. jula 2016. godine.

“Socijaldemokrate su u saopštenju navele da se Patricija Pobrić nedvosmisleno pokazala kao ostrašćeni političar. Niti je ona političar, niti je ostrašćena. To su objavili dnevni listovi Pobjeda, Dan i Vijesti. Kopiraćemo i dostaviti sudu”, rekao je Minić.

Krgovićeva je tražila da se izjasni šta je još neistina, a advokat je dodao da su iz SD nazivali Pobrićevu “inspiratorom hajke” i prozivali je da “amaterski izmišlja aferu”.

“Nisu nama iz SD poslali ta saopštenja, tako da ih nemamo sa njihovim potpisom, već su uputili medijima. Zato sudu i ne možemo dostaviti saopštenje sa potpisom. Rekli su da sve činjenice koje je ona iznijela, da se radi o montiranoj priči sa političkom pozadinom. Sve ove njihove navode ćemo kopirati”, kazao je Minić.

Punomoćnik SD-a, advokat Nikola Martinović, ocijenio je da je postupak po toj tužbi ništa ne može dokazati, osim da predstavlja gubitak vremena.

“Sasvim sam siguran da je ovaj postupak gubitak vremena i da je cilj Patricije Pobrić da bude u fokusu javnosti, kao osoba koja se bori za svoje mjesto u političkom svijetu Crne Gore”, rekao je on.

Martinović je pitao sud - da li Pobrić ima crnogorsko državljanstvo, na šta je Minić odgovorio da ima dvojno: “Velike Amerike i male Crne Gore”.

Tužbom se predlaže da sud donese presudu kojom se obavezuje tuženi Socijaldemokrate Crne Gore, da na ime naknade nematerijalne štete za duševne patnje zbog neistina izrečenih u javnim istupima preko medija na štetu dostojanstva ličnosti tužilje Patricije Pobrić, uplati 10.000 eura na račun Nevladine organizacije “Naša akcija”.

U tužbi se predlaže saslušanje brojnih svjedoka koji su se izjašnjavali i o slučaju “Ramada” u krivičnom procesu u Višem sudu u Podgorici, u kojem je Pobrić svjedočila. Između ostalih, traže saslušanje i Mila Đukanovića, predsjednika Skupštine Crne Gore Ivana Brajovića, poslanika Mladena Bojanića...

Bivši poslanik Mladen Bojanić svojevremeno je objelodanio dokumentaciju - da je dva partijska skupa Socijaldemokrata (SD) u hotelu Ramada platila Direkcija za željeznice novcem iz budžeta.

Pobrićeva je bivša menadžerka tog hotela i ona je uputila na tu dokumentaciju, zbog čega joj nije produžen ugovor o radu.

Apelacioni sud je prihvatio žalbu direktora Direkcije za željeznički saobraćaj Nebojše Obradovića (SD), i kaznu od tri mjeseca zatvora preinačio mu u uslovnu od dvije godine. Viši sud u Podgorici je u maju 2017. Obradovića osudio na tri mjeseca zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja.

Bonus video: