Dožić: Čišćenje ulica u centru Kolašina otežava veliki broj parkiranih vozila

"Prilazi važnim ustanovama su očišćeni, ako i glavne gradske saobraćajnice i neke u prigradskim naseljima"
92 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 07.03.2015. 11:16h

Predsjednik Skupštine opštine Kolašin Aleksandar Dožić apelovao je na sve turiste i ostale koji dolaze u Kolašin da koriste zimsku opremu.

Nepripremljenost na uslove na saobraćajnicama u tom gradu, kazao je on, prouzrokovalo je niz teškoća, koje su usporile čišćenje ulica u užem gradskom jezgru.

Dožić je kazao da, uprkos brojnim primjedbama sugrađana, "Komunalno" preduzeće ulaže maksimalne napore da održi prohodnim za vozila ulice u centru grada. Prema njegovim riječima, čisti se prema planu prioriteta, pa su, pored gradskih, očišćene saobraćanice u prigradskim naseljima Breza, Donji i Gornji Pažanj, Dulovine.

"Molim sve one sklone kritikama da imaju na umu da je u Kolašinu za 24 sata palo preko 80 cm snijega, što se nije skoro desilo. Pri tom riječ je o vrlo "teškom" snijegu. Činimo sve što je u našoj moći, mehanizacija je na terenu neprekidno. Prilazi važnim ustanovama su očišćeni, ako i glavne gradske saobraćajnice i neke u prigradskim naseljima. Juče smo čistili i na seoskom području, ali zbog mećave i novih padavina, to već danas nije vidljivo", rekao je Dožić.

Čišćenje ostalih puteva prema selima, najavio je predsjednik SO, očekuje se nakon stabilizacije metoroloških prilika. Dožić tvrdi da čišćenje ulica u centru grada otežava i veliki broj parkiranih vozila.

"Imamo dovoljan broj mašina, kao i dovoljno goriva i ostalog materijala potrebnog za održavanje grada u ovim uslovima. Potrebno je samo malo razumijevanja i strpljenja, jer nevrijeme koje nas je zadesilo je jedno od najintenzivnijih minulih godina", reko je dožić.

Galerija

Bonus video: