DPS Podgorica: Demokrate pokazuju nepoštovanje nadležnih institucija

"Ono što je nazmislivo u 21. vijeku jeste da jedna partija traži od jedinica lokne uprave da preuzmu ingerencije sudske vlasti, a to je mjera nepoštovanja državnih institucija i vladavine prava koju odavno pokazuju Demokrate u svom djelovanju"
6 komentar(a)
DPS logo
DPS logo
Ažurirano: 07.08.2017. 19:37h

Klub odbornika DPS Glavnog grada saopštio je da "Demokrate pokazuju nepoštovanje nadležnih institucija u Crnoj Gori, pozivajući Glavni grad da riješi pitanje Vanje Đurišića, iako dobro znaju da o čitavom ovom pitanju još nije zadnju riječ dao nadležni sudski organ."

Klub odbornika Demokrata u Skupštini Glavnog grada javno je apelovao na gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića i druge nadležne organe u Glavnom gradu da hitno krenu u rješavanje problema porodice Đurišić, koja, kako navode, traži svoja prava blokadom Jerevanske ulice.

"Demokrate u svom posljednjem saopštenju još jednom pokazuju nepoštovanje nadležnih institucija u Crnoj Gori, pozivajući Glavni grad da riješi pitanje Vanje Đurišića, iako dobro znaju da o čitavom ovom pitanju još nije zadnju riječ dao nadležni sudski organ. Kad to bude, Glavni grad će postupiti po pravosnažnoj presudi odgovarajuće sudske instance. Ono što je nazmislivo u 21. vijeku jeste da jedna partija traži od jedinica lokne uprave da preuzmu ingerencije sudske vlasti, a to je mjera nepoštovanja državnih institucija i vladavine prava koju odavno pokazuju Demokrate u svom djelovanju. Nudeći se da učestvuju na sjednici lokalnog parlamenta koji bi odlučio o ovom pitanju prelaze čak u mjeru politikantstva i ulaze u zonu odgovornosti prema insistucijama ove države. Od Demokrata to međutim nije novo, jer njihova želja za vlašću prevazilazi sve zakone", navodi se u saopštenju Kluba odbornika DPS u Skupštini Glavnog grada.

Bonus video: