Dragica Zorić optužuje direktoricu škole: Proganja me zbog nacionalnosti

Roditelji tvrde da su pismo ministru napisali samoinicijativno, sa željom da zaštite učiteljicu Ćetković
322 pregleda 8 komentar(a)
OŠ “Boško Strugar” u Ulcinju, Foto: Samir Adrović
OŠ “Boško Strugar” u Ulcinju, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 26.03.2014. 19:36h

Učiteljica OŠ “Boško Strugar” u Ulcinju Dragica Zorić optužila je direktoricu škole Mirjanu Mijović za mobing koji, kako tvrdi, traje godinama. “Vijesti” su juče dobile mejl u kome stoji da je Zorićka pod pritiskom Mijovićke i roditelja učenika odjeljenja III- 1 da napusti školu ili da se penzioniše.

“Mobing postoji već duže isključivo zbog moje procrnogorske orijentacije. Najnoviji pritisak direktorke samo je jedan u nizu zbog čega smo i na sudu” kazala je Zorić “Vijestima”. Mijovićka nije htjela da komentariše optužbe.

Roditelji učenika odjeljenja III-1 obratili su se nedavno ministru prosvjete Slavoljubu Stijepoviću da riješi problem u OŠ “Boško Strugar” gdje je radno mjesto izgubila učiteljica Olivera Ćetković, a odjeljenje preuzela Zorić, “učiteljica koja ima sve uslove za penziju“.

“Pred učiteljicom Ćetković je izbor između dvije mogućnosti- da momentalno pređe u OŠ 'Maršal Tito' ili da u junu napusti školu kao tehnološki višak i 'pozdravi se' sa svojih preko 20 godina radnog staža. Na drugoj strani, imamo učiteljicu Dragicu Zorić koja ima uslov za penziju, ali ne planira da se penzioniše, a voljna je da preuzme razred III 1”, napisali su roditelji Stijepoviću. Oni insistiraju da Ćetković ostane u školi i izvede odjeljenje „kao radnik čija je odgovornost i marljivost odavno prepoznata“.

Zorić smatra da Mijović i preko roditelja sprovodi mobing nad njom. “U prvoj verziji pisma, koje nije poslato ministru, Dragica Zorić je vrijeđana i predstavljena kao neko ko ne umije da radi svoj posao i ko ruži svoju profesiju. Ukaljan mi je ugled i pogoršano zdravstveno stanje”, kaže ona.

Predstavnici roditelja tvrde da su pismo ministru napisali samoinicijativno, sa željom da zaštite učiteljicu Ćetković koju veoma cijene, dok sa Zorićkom i nemaju kontakt.

“Njeno ime je pomenuto u kontekstu priče da postoji učitelj koji ima uslove za penziju, što nije zvaničan podatak. Zorić je očigledno ovu akciju roditelja shvatila kao uperenu protiv nje, a u našu aktivnost pokušava da uključi i direktorku škole iz ne znamo kojih motiva”, rekla je Ana Živanović.

Ona kaže da je Zorićka neovlašćeno došla u posjed dokumenata i preko nekog ih lansirala u javnost: “Vrlo je važno znati da je prva verzija bila radna i isključivo informativnog karaktera na osnovu koje smo sastavili zvaničnu, potpisali je i poslali ministru”.

Bonus video: