DRI dala dva pozitivna mišljena na finansijski izvještaj Ministarstva sporta

"Čestitam svom timu na posvećenosti i profesionalizmu - pokazali ste kako se na zakonit način uspješno sprovode Vladine politike i upravlja državnim novcem", poručio je Janović
734 pregleda 3 komentar(a)
Nikola Janović, Foto: Zoran Đurić
Nikola Janović, Foto: Zoran Đurić

Finansijskom revizijom utvrđeno je da godišnji finansijski izvještaj Ministarstva sporta i mladih za 2018. godinu daje istinit i objektivan prikaz iskazanih primitaka i izdataka u skladu sa prihvaćenim okvirom finansijskog izvještavanja za javni sektor, navodi se u izvještaju Države revizorske institucije koji je objavljen danas.

Revizijom pravilnosti poslovanja Ministarstva sporta i mladih utvrđene su određene neusklađenosti poslovanja ministartsva sa određenim zakonima, poput Zakona o budžetu za 2018. godinu, Zakona o sistemu unutrašnjih finansijskih kontrola u javnom sektoru i Uputstvom o bližem načinu vršenja popisa pokretnih i nepokretnih stvari u državnoj svojini.

Međutim, kako ističu u DRI, te utvrđene neusklađenosti nijesu greška ministarstva sporta i mladih, već su u najvećem dijelu nastale usljed njihovog postupanja u skladu sa zaključcima Vlade i uz saglasnost Ministarstva finansija ili postupanja/nepostupanja drugih organa.

Iz DRI dodaju i da je Ministarstvo sporta i mladih, odgovorno pristupilo razmatranju preliminarnog izvještaj o reviziji, i dalo potrebna objašnjenja za preporuke koje su im gore upućene, kao i da je DRI nakon toga uradio dodatne provjere.

“Na osnovu navedenog, nadležni Kolegijum DRI izražava pozitivno mišljenje, na finansijski izvještaj Ministarstva sporta i mladih za 2018. godinu i pozitivno mišljenje na usklađenost poslovanja sa propisima”, kažu iz DRI.

Ministar sporta Nikola Janović izrazio je zadovoljstvo što resor na čijem se čelu nalazi, već drugi put dobija pozitivno mišljenje DRI. Janović smatra da su za pozitivan izvještaj zaslužni njegovi zaposleni.

"Čestitam svom timu na posvećenosti i profesionalizmu - pokazali ste kako se na zakonit način uspješno sprovode Vladine politike i upravlja državnim novcem", poručio je Janović.

Bonus video: