Driblaju Dejana Savićevića za građevinsku dozvolu

Savićević je vlasnik nekada jednog od najpopuranijih ugostiteljskih objekata u Budvi
374 pregleda 12 komentar(a)
Dejan Savićević, Foto: Zoran Đurić
Dejan Savićević, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 26.01.2018. 20:47h

Budvanski Sekretarijat za urbanizam obustavio je postupak izdavanja građevinske dozvole Dejanu Savićeviću, nakon što je proslavljeni fudbalski as dostavio dopis da odustaje od rekonstrukcije restorana "Vidikovac".

Aktuelni predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore odustao je od rekonstrukcije restorana iznad plaže Mogren, nakon što mu je iz Opština prethodno saopšteno da mu ne mogu izdati dozvolu jer je na snazi moratorijum na gradnju.

Savićević je vlasnik nekada jednog od najpopuranijih ugostiteljskih objekata u Budvi, koji je godinama zatvoren.

"Savićević se 13. oktobra prošle godine obratio Sekretarijatu za urbanizam za izdavanje građevinske dozvole za rekonstrukciju poslovnog objekta u okviru postojećeg gabarita. On je 10. novembra obaviješten da Sekretarijat ne može izdati dozvolu za rekonstrukciju, jer je na snazi odluka predsjednika Opštine o zabrani gradnje na području Detaljnog urbanističkog plana 'Budva - centar', a čija primjena se ne odnosi jedino na objekte od opšteg interesa i porodične stambene zgrade. Savićević je 22. januara ove godine obavijestio Sekretarijat da odustaje od podnesenog zahtjeva", piše u obrazloženju odluke Sekretarijata.

Prema katastarskoj evidenciji, ugostiteljsko-poslovni kompleks na Vidikovcu ima ukupno 293 kvadrata, a obuhvata i dvije pomoćne zgrade od po 29 i 28 metara kvadratnih.

Nekada popularni lokal udaljen je 150 metara vazdušne linije od Starog grada i izgrađen je na atraktivnoj parceli od 1.761 kvadrata na kojoj nema tereta.

"Vidikovac" nekoliko godina nije u funkciji, ni u reprezentativnom izdanju.

Savićević je ranije izdavao lokal pod zakup, a spekuliše se da bi rekonstrukciju snosio novi zakupac.

Prema katastarskoj evidenciji, Savićević je u Budvi vlasnik i placa od 430 kvadrata na Crvenoj glavici, nadomak Svetoga Stefana.

Bonus video: