Dromader zbog kvara prinudno sletio u naselje Kakaricka gora

Prije desetak dana protiv-požarni avion Dromader AT802A, koji je u vlasništvu Avio-helikopterske jedinice MUP-a, prevrnuo se u rejonu Skadarskog jezera
138 pregleda 0 komentar(a)
dromader, Foto: Aleksandar Popović
dromader, Foto: Aleksandar Popović
Ažurirano: 01.08.2015. 19:29h

Avion za gašenje požara crnogorske policije danas je oko 19 sati prinudno sletio nedaleko od Centra "Kakaricka gora", u istoimenom podgoričkom naselju.

"Vijestima" je iz policije saopšteno da je pilot prinudno spustio avion zbog kvara na letjelici, te da niko nije povrijeđen.

Protivpožarni avion MUP-a tipa dromader M18B danas kasno popodne je prinudno sletio na Kakaricku goru u Podgorici. Naime, pilot M.A. je danas učestvovao u gašenju pošara u tom reonu, kada se u toku leta pojavio tehnički problem zbog kojeg je bio prinuđen da prizemi avion na najbližoj pogodnoj lokaciji. Pilot je prošao bez povreda", saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Prema navodima očevidaca, avion je prije slijetanja ispustio vodu u Donju Vrbicu.

Nakon što je Aleksandar Popović fotografiju aviona objavio na Facebooku, uslijedili su komentari:

"A nije ni čudo, voze kante poljoprivredne avione. Treba stisnut', pa polećet' sa tim", "Dakle više nije ostao ni jedan?", "Kako smo krenuli još malo ih neće biti... Svaka čast pilotu kako ga je spustio... Pribran je bio", "Gledali smo uzivo iz kuće, zaista je pilot vješt bio, pokušavao je ragu da obuzda i dobro je glavu živu izvukao"...

Prije desetak dana protiv-požarni avion Dromader AT802A, koji je u vlasništvu Avio-helikopterske jedinice MUP-a, prevrnuo se u rejonu Skadarskog jezera.

Nezgoda se dogodila kada je pilot Branislav Stojanović sletio na jezero da napuni rezervoar vodom, i vrati se da pokuša da obuzda vatrenu stihiju na planini Garač.

Stojanović je prije nezgode, nekoliko puta vodom zasipao vatrom obuhvaćene padine planine Garač i danilovgradskog izletišta Studeno.

Bonus video: