Duh Herceg Novog prodefilovao ulicama Beča

Praznik mimoze u Herceg Novom ove godine slavi pet decenija postojanja. U čast jubileju, Festival će trajati 50 dana, od 1. februara do 23. marta 2019
1004 pregleda 0 komentar(a)
Praznik Mimoze u Beču, Foto: TO Herceg Novi
Praznik Mimoze u Beču, Foto: TO Herceg Novi

Gradska muzika, mažoretke i klovnovi – koji su članovi Karavana Praznika mimoze prodefilovali su danas centralnim ulicama glavnog grada Austrije i donijeli duh Herceg Novog u Beč. Podijeljen je promotivni materijal i buketi mimoze, kojima su brojni građani i turisti pozvani da posjete Herceg Novi tokom 50 dana Praznika mimoze.

Defileu je prethodio prijem predstavnika Opštine Herceg Novi, Turističke organizacije Herceg Novi i Direkcije Praznika mimoze u Ambasadi Crne Gore u Beču. Na sastanku sa Ambasadorom i saradnicima, potpredsjednik Opštine Miloš Konjević uručio je ambasadoru Crne Gore u Austriji Željku Peroviću plaketu u znak zahvalnosti za podršku organizaciji Karavana, a Dalibor Vuković mu je uručio prigodne poklone u ime Turističke organizacije Herceg Novi.

Osim defileom kroz Beč, 50. Praznik mimoze mažoretke su najavile i na Sajmu turizma u Beču, na štandu Nacionalne turističke organizacije Crne Gore-

Nakon uspješnog starta u Beču, Karavan 50. Praznika mimoze će sjutra, 11. januara nastupiti u Vrbasu u 12 sati i Novom Sadu u 18 sati, a prekosjutra, 12.januara u Zrenjaninu u 12 sati i Beogradu u 18 sati. Karavan će u drugom navratu posjetiti Višegrad, Zlatibor, Bijeljinu i Banja Luku, a krajem mjeseca Sloveniju.

Praznik mimoze u Herceg Novom ove godine slavi pet decenija postojanja. U čast jubileju, Festival će trajati 50 dana, od 1. februara do 23. marta 2019. godine. Svečano otvaranje 50. Praznika mimoze će se održati 1. februara, a na njemu će nastupiti najveća muzička zvijezda u regionu, Zdravko Čolić.

“Prvog vikenda u februaru, tradicionalno, biće održana Fešta od mimoze, ribe i vina duž hercegnovske rivijere, koja je najposjećeniji program u okviru Festivala. Ove godine, za sve posjetioce Praznika mimoze organizovana su čak četiri maskenbala, a tu su i: Zimski salon, tradicionalna Izložba cvijeća, programi za najmlađu publiku, Večeri mediteranske pjesme, Međunarodni susret duvačkih i mažoret ansambala, sportska takmičenja, pozorišne predstave... S obzirom da će Festival trajati i tokom marta mjeseca, Dan žena će biti obilježen programom Ljubav u vrijeme mimoze, tokom kojeg će biti održani koncert Saše Matića na Trgu Nikole Đurkovića i Kaliopi u Dvorani Park. U okviru programa „Doživite evropske fešte u Herceg Novom“ posjetioci Festivala će imati priliku da uživaju u kulturno umjetničkim programima i gastro večerima naših gostiju iz: Kine, Poljske, Italije, Srbije, Njemačke, Turske, Finske, Norveške i Slovenije, a 50. Praznik mimoze će biti zatvoren najvećom Međunarodnom karnevalskom povorkom”, saopšteno je iz lokalne uprave.

Galerija

Bonus video: