Đukanović čestitao Dan Opštine Bijelo Polje

"Vaš 75-godišnji jubilej je i dan konačnog oslobođenja cijele Crne Gore od fašizma, herojske pobjede nad okupatorima i domaćim kolaboracionistima izvojevane kroz NOB, u kojoj je obnovljeno ime crnogorsko, i udareni državni i nacionalni temelji za ravnopravnost Crne Gore u socijalističkoj jugoslovenskoj zajednici"
5946 pregleda 87 komentar(a)
Đukanović, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović
Đukanović, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović čestitao je 3. januar – Dana Opštine Bijelo Polje, predsjedniku Opštine Petru Smoloviću, predsjedniku Skupštine Abazu Dizdareviću, odbornicima, i građanima Bijelog Polja.

"Vaš 75-godišnji jubilej je i dan konačnog oslobođenja cijele Crne Gore od fašizma, herojske pobjede nad okupatorima i domaćim kolaboracionistima izvojevane kroz NOB, u kojoj je obnovljeno ime crnogorsko, i udareni državni i nacionalni temelji za ravnopravnost Crne Gore u socijalističkoj jugoslovenskoj zajednici. Bjelopoljski kraj ima u tome svoje istorijsko mjesto i ulogu. Kao što je, uz sve ostalo, multietničkim skladom, multikulturalizmom i multikonfesionalnošću, dao značajan doprinos obnovi državnosti Crne Gore, i njenom ukupnom napretku, na putu do članstva u NATO, i u pregovaračkom procesu sa EU", navodi se u čestitki Đukanovića.

Predsjednik Crne Gore je naveo i da Bijelo Polje postaje grad stabilnog i dinamičnog razvoja.

"Što je siguran put za podizanje društvenog standarda i kvalitetniji i bolji život njegovih građana. Vjerujem da će to biti dodatni motiv za lokalnu samoupravu da u saradnji s Vladom i drugim državnim organima, još odlučnije nastavi s korišćenjem zavidnih prirodnih, privrednih i ljudskih potencijala u tom cilju", naveo je Đukanović.

Bonus video: