Đukanović nas teroriše, a ne Andrija Đukanović

Još jedna u nizu neistina koja je ovom prilikom izrečena je da Đukanović nije vraćen na posao iako je to presudom izrečeno. Istina je da je Đukanović vraćen, ali odmah potom otvorio je bolovanje
177 pregleda 1 komentar(a)
Vatrogasci, Foto: Shutterstock
Vatrogasci, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 06.06.2017. 19:30h

Povodom teksta “Bio sam na stubu srama” objavjevljenog u ND Vijesti 30. maja, a u vezi sa suđenjem u postupku po tužbi vatrogasca Miodraga Đukanovića, koji je optužio svog šefa Andriju Čađenovića za mobing, reagovalo je 14 vatrogasaca iz Službe zaštite Glavnog grada:

“Ne možemo, a da na niz neistina i izmišljotina ne odgovorimo, i na taj način spriječimo dovođenje u zabludu sveukupne javnosti koju smišljeno sprovodi kolega Đukanović već izvjestan period.

Nije tačno da je bilo ko bilo šta osjetio ili čuo, ne samo prema Đukanoviću, već prema bilo kome, od strane sadašnjeg komandira Službe, a da se to može tumačiti kao bilo kakva prijetnja ili proganjanje. Nasuprot tome javiće se mnogo više onih kolega nad kojima je on sprovodio teror i istinski progon kao vođa grupe. A priliku da bude nekom nadređen i da dođe u poziciju da ispoljava lične frustracije i nezadovoljstva nije mu učinjena zato što su njegovi kvaliteti naprasno prepoznati, već mu je to omogućeno kroz prisan odnos sa tadašnjim komandirom.

Konstatacija Đukanovića da je istureno odjeljenje, odnosno punkt Radoje Dakić kazneno odjeljenje na koje se premještaju radnici po kazni, duboko je uvrijedila sve one kolege koji godinama zahtjevan posao spasioca vatrogasca obavljaju na ovom punktu i pošteno služe građanima grada s one strane Morače. Premještaji sa punkta i obrnuto ustaljena su procedura koju diktira organizacija rada i nisu nikakva novina od kad je punkt formiran. Sve to dobro zna Đukanović , a ovim izjavama samo podstiče razotkrivanje svoje namjere da grubim i jednostavno dokazivim neistinama nanese štetu cjelokupnoj Službi, jer da ima sukob sa komandirom i da je siguran da je proganjan i omalovažavan to bi i bez napisa u štampi i drugim njemu svojstvenim nastupima, na sudu i dokazao.

O tome kakvo je stanje u službi najbolje govore građani koji nijesu imali nijednu pritužbu na naš rad u posljednje dvije godine.

Epiteti kao što su 'jedan od najboljih, najstručniji i najobučeniji i sl', a koje o sebi uporno ponavlja, da ga u stvari krase ne bi bilo potrebe da sam sebe hvali, već bi ti kvaliteti u našem kolektivu bili prepoznati, a na svaku naznaku nepravednog progona kolektivno bi stali u zaštitu jednom takvom kolegi kao što se uvijek radilo.

Još jedna u nizu neistina koja je ovom prilikom izrečena je da Đukanović nije vraćen na posao iako je to presudom izrečeno. Istina je da je Đukanović vraćen, ali odmah potom otvorio je bolovanje.

Sveukupno stanje u Službi ukazuje na potpuno drugačiju sliku od one koju Đukanović i slični njemu žele predstaviti. A najvažniju ocjenu daju nam sami građani u čijem interesu i zarad čije sigurnosti postojimo”, piše u reagovanju vatrogasaca.

Bonus video: