Đukanović otvorio "The Capital Plaza"

Atlas kapital centar bio je zajednički projekat Atlas grupe Duška Kneževića, koji je prisustvovao otvaranju, i Kapital investmenta
813 pregleda 49 komentar(a)
Ažurirano: 18.09.2015. 20:32h

“The Capital Plaza” (TCP), do skoro poznat kao “Atlas kapital centar” otvorili su premijer Milo Đukanović, predsjednik Upravnog odbora Abu Dabi Finansial grupe (ADFG) Abdulhamid Said, ambasadorka UAE u Crnoj Gori Hafsa Abdula Mohamed Šarif Al Ulame i izvršni direktor ADFG Jasim Alsediki presijecanjem vrpce.

Objekat se prostire na 100.000 kvadratnih metara, ima 13.000 kvadrata stambeno-apartmanskog prostora, 11.000 kvadrata ugostiteljskog prostora, 40.000 kvadrata poslovnog prostora i oko 13.000 kvadrata komercijalne zone. Takođe se u sklopu objekta nalazi 800 parking mjesta.

ADFG planira da otvori i novi biznis hotel u Kapital plazi pod nazivom “The H Hotel”. U sklopu TCP se nalaze restorani, kafei, modni brendovi i radnje, teretana, velnes i spa, salon ljepote, dječja igraonica, apoteka, novinarnica...

“Kapital plaza je jedinstveni multifunkcionalni kompleks sa čijom smo realizacijom veoma ponosni. Mi smo za cilj imali da stvorimo jedinstvenu građevinu, mjesto uspješnog poslovanja, bogat šoping centar, grad u gradu, mjesto koje će ljudi nazivati svojim domom”, kazao je Said.

Izgradnja ovog biznis centra je “pionir saradnje između Crne Gore i Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) i prva investicija UAE u Crnoj Gori”, ocijenila je Al Ulama.

“Razumijevanje i fina saradnja između ove dvije države može rezultirati sa još zajedničkih projekata”, kazao je Đukanović.

On je sa političkim zvaničnicima i predstavnicima diplomatskog kora obišao TCP i posjetio par butika.

Svečanost je završena vatrometom a u subotu će se nastaviti besplatnim koncertom Sergeja Ćetkovića DJ MR, JOOLS-a, Jovana Aleksića i sastava Highway u atrijumu TCP.

Firma za investicije Abu Dabi kapital menadžment (ADCM) potpisala je 25. aprila prošle godine sporazum o izgradnji hotela u jednom od najvećih i najluksuznijih centara u regionu. Tada je najavljeno da će šestospratni hotel biti završen do kraja 2015. godine.

Atlas kapital centar bio je zajednički projekat Atlas grupe Duška Kneževića, koji je prisustvovao otvaranju, i Kapital investmenta. Knežević je, međutim, ostao bez 23 odsto udjela, jer Arapi nijesu bili zadovoljni realizacijom projekta.Zvanično, iz kompanija je saopšteno da partneri imaju drugačije prioritete...Izgradnja je počela u avgustu 2008. i trebalo je da bude završena početkom 2010. godine.

Galerija

Bonus video: