Đukanović: Proslava Božića prilika za podsjećanje na univerzalne vrijednosti humanosti, mira i tolerancije

"Naši odnosi međusobnog razumijevanja i uvažavanja, dodatno su osnaženi tradicionalnim prijateljstvom sa Svetom Stolicom, s kojom intenzivno produbljujemo sve sadržajniju saradnju"
2832 pregleda 8 komentar(a)
Đukanović, Foto: Hektor Pustina/AP, Hektor Pustina/AP, Hektor Pustina/AP
Đukanović, Foto: Hektor Pustina/AP, Hektor Pustina/AP, Hektor Pustina/AP

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom katoličkog Božića, nadbiskupu barskom Rrok Gjonlleshaju, biskupu kotorskom Iliji Janjiću i svim građanima katoličke vjeroispovijesti u Crnoj Gori, uz želju da praznik provedu u miru, ljubavi i blagostanju, zajedno sa svojim porodicama i prijateljima.

"Proslava Božića je prilika za podsjećanje da se univerzalne vrijednosti humanosti, mira i tolerancije vjekovima baštine u crnogorskom društvu, prije svega kroz multikulturalnost i multikonfesionalnost, kojima se ponosimo. Značajnu ulogu u tome ima katolička zajednica Crne Gore, koja doprinosi njenoj afirmaciji u razvijenom demokratskom svijetu. Naši odnosi međusobnog razumijevanja i uvažavanja, dodatno su osnaženi tradicionalnim prijateljstvom sa Svetom Stolicom, s kojom intenzivno produbljujemo sve sadržajniju saradnju.

Čuvajući jedinstvo i solidarnost u vremenu teških izazova koji su posljednjih decenija pogodili cijeli region, u Crnoj Gori smo zajedno uspjeli da očuvamo mir i učvrstimo multietnički sklad, da demokratskim putem obnovimo državu, koja je danas uvažena članica NATO i lider u pregovaračkom procesu sa EU. Uvjeren sam da ćemo u tom duhu, kroz osavremenjavanje saradnje, svi zajedno nastaviti da gradimo bogatije i pravednije društvo, na dobrobit svih njenih građana.

Sa najboljim željama za dobro zdravlje, ličnu i porodičnu sreću, srdačno vas pozdravljam i još jednom upućujem iskrene čestitke", navodi se u čestitki predsjednika Crne Gore.

Bonus video: