Đukanović: RTCG iskreno bila uz sve uspjehe države - Vijesti.me
JUBILEJ JAVNOG SERVISA

Đukanović: RTCG iskreno bila uz sve uspjehe države

Đukanović je naglasio da RTCG u budućnosti mora biti kadrovski optimizovana i efikasnija

Zgrada RTCG
Zgrada RTCG (Foto: Luka Zeković)

Premijer Milo Đukanović čestitao je jubijej Radio-televizije Crne Gore rukovodstvu te medijske kuće, navodeći da je Javni servis iskreno bio uz sve izazove i uspjehe države, i u svim teškim trenucima.

Đukanović je, kako je saopšteno iz Vlade, čestitku uputio generalnom direktoru RTCG Radu Vojvodiću, direktorki Televizije Radojki Rutović i direktoru Radija Radojici Bulatoviću.

On je čestitao jubilej svima koji su svoj profesionalni angažman nesebično posvetili razvoju RTCG, i koji to danas čine "riješeni da daju snažan podsticaj daljem razvoju profesionalnog i odgovornog javnog servisa, rukovodeći se prije svega principima istinitog i objektivnog novinarstva".

"Ovo je i prilika da se sjetimo generacija vrsnih profesionalaca koji su zaslužni što danas slavimo ovako vrijedne jubileje, u kući koja je na stabilnom putu tehničke modernizacije, ostvarenja finansijske održivosti, osposobljena da uhvati korak sa standardima koji karakterišu javne servise u državama Evropske unije”, kazao je Đukanović.

Kako je naveo, decenijama smo svi zajedno izgrađivali radio i televiziju „kao institucije koje su na medijskom prostoru čuvale našu kulturu, jezik, posebnosti i razlike koje nas čine bogatim društvom i dobili medijske hroničare koji su, aktivno bilježeći događaje, zauvijek obogatili naše društveno sjećanje“.

„U toj društvenoj hronici ostaće posebno zabilježen veliki doprinos vaše kuće da, u odlučnom trenutku za obnovu crnogorske državnosti, budete objektivan svjedok tog vremena, koji je omogućio da se čuju argumenti za i protiv, i koji je za istoriju i nova pokoljenja ostavio neprocjenjiv arhiv jednog od najznačajnijih perioda cvrnogorske istorije. Bili ste iskreno uz sve izazove i uspjehe države i u svim teškim trenucima”, naglasio je Đukanović.

On se osvrnuo i na današnji koncept programa kojim se, kako je naveo, na javnoj sceni stvara prostor na kome se argumentovano ukrštaju različiti interesi i stavovi, vode proaktivni dijalozi o pitanjima od ključnog značaja za Crnu Goru i njen razvoj kao modernog građanskog i evropskog društva.

“Ostvarujete to kroz profesionalno i objektivno informisanje, kroz podizanje kvaliteta edukacije gledalaca i slušalaca i afirmaciju sistema pozitivnih društvenih vrijednosti, kroz davanje doprinosa jačanju odgovornosti medijske zajednice, kroz kontrolu moćnih, kroz stimulaciju kreativnog i zaštitu posebnog. Ohrabruje što aktivnosti koje provodite iz godine u godinu za rezultat imaju rast povjerenja i broja slušalaca i gledalaca”, kaže se u čestitki premijera.

On je naglasio da RTCG u budućnosti mora biti kadrovski optimizovana i efikasnija.

„I još kreativnija i profesionalnija, prije svega odgovorna prema onima koji je finansiraju, crnogorskim građanima i, kao takva, mora da predstavlja objektivni oslonac javnog mnjenja, promoter primjene zakona, prava i pravednosti i glas podrške razvoju“, zaključuje se u čestitki Đukanovića.