Đukanović: Uspješno završena velika borba za ljudske živote

"Sada moramo biti isto tako odgovorni i odlučni u saniranju socijalnih i ekonomskih posljedica pandemije", poručio je predsjednik države
4114 pregleda 12 komentar(a)
Đukanović u posjeti Nikšiću, Foto: Luka Zeković, Luka Zeković
Đukanović u posjeti Nikšiću, Foto: Luka Zeković, Luka Zeković

Državni organi i crnogorsko društvo u cjelini pokazali su zavidan nivo odgovornosti u suočavanju sa epidemijom koronavirusa, a zdravstveni sistem organizovanost, posvećenost i kompetentnost, poručio je predsjednik Milo Đukanović, nakon što je Institut za javno zdravlje potvrdio da u našoj državi nema više aktivnih slučajeva koronavirusa.

"Crna Gora se uspješno izborila sa koronavirusom! Nema više oboljelih! Uspješno je završena ova faza velike borbe za najsvetije vrijednosti - za ljudske živote. Državni organi i crnogorsko društvo u cjelini pokazali su zavidan nivo odgovornosti u suočavanju sa ovim novim izazovom, a zdravstveni sistem organizovanost, posvećenost i kompetentnost", napisao je Đukanović na Tviteru.

Sve državne institucije, počev od Vlade, Uprave policije, Vojske Crne Gore, pa do lokalnih uprava, inspekcijskih i komunalnih službi, iskazali su veoma ozbiljan napredak u pogledu funkcionalnosti, kao i izuzetnu požrtvovanost, hrabrost i odgovornost, dodao je predsjednik države.

"Nezamjenjivi volonteri, na čelu sa Crvenim krstom Crne Gore, i izdašni donatori, mnogobrojni domaći, a važno je naglasiti i veoma renomirani inostrani prijatelji i investitori. Sve ovo je razlog za zadovoljstvo i iskrenu i duboku zahvalnost. Sada moramo biti isto tako odgovorni i odlučni u saniranju socijalnih i ekonomskih posljedica pandemije", zaključio je Đukanović.

Bonus video: