Đukić: 13. jul objedinjuje sve entitete koji tvore crnogorsko građansko društvo

Istorija 13. jula, kaže on, podsjeća nas kako je crnogorski narod uzeo sudbinu u svoje ruke i stao rame uz rame sa najvećim narodima Evrope i svijeta
839 pregleda 3 komentar(a)
Milan Đukić
Milan Đukić

Dan državnosti, 13. jul je najveći državni praznik, jer objedinjuje sve naše entitete, koji tvore crnogorkso građansko društvo. Taj datum nas uvijek podsjeća da narodna sloga i jedinstvo treba da budu iznad svake podjele i razdora, kazao je, između ostalog, predsjednik Skupštine opštine (SO) Kolašin Milana Đukića čestitajući građanima Kolašina i Crne Gore Dan državnosti.

Istorija 13. jula, kaže on, podsjeća nas kako je crnogorski narod uzeo sudbinu u svoje ruke i stao rame uz rame sa najvećim narodima Evrope i svijeta.

Antifašizam i narodni ustanak širom Crne Gore 13. jula 1941. godine, podsjeća Đukić, “pokazali su ondašnjoj Evropi da nema velikih i malih naroda, već samo hrabrih i odlučnih, naspram onih koji koji su zažmurili na fašistički teror”.

"Istorija je, takođe, pokazala da je tadašnja crnogorska hrabrost i odlučnost, bila presudna u obnovi crnogorske državnosti. Zbog istaknutog istorijskog nasleđa u borbi protiv fašizma, naš put u razvijenu Evropu treba da bude put ponosa i dostojanstva zbog žrtava koje smo kao narod priložili u borbi za slobodu", zaključuje predsjednik SO Kolašin.

Bonus video: