Duklja postala "Docela": Pogrešno ispisan naziv arheološkog nalazišta

Na znaku kraj samog nalazišta piše “Docela” umjesto “Doclea”, a čak je i strelica pogrešno postavljena
273 pregleda 15 komentar(a)
Ažurirano: 10.09.2013. 15:05h

Pored arheološkog nalazišta Duklja i na raskrsnici na starom putu Podgorica - Danilovgrad postavljeni su znakovi sa pogrešno ispisanim nazivom - umjesto “Doclea” na znaku piše “Docela”.

Na znaku kraj samog nalazišta čak je i strelica, koja je u međuvremenu prefarbana, pogrešno postavljena - pokazivala je da se Duklja nalazi sa desne, a ne lijeve strane.

Znak su, u međuvremenu, najvjerovatnije vandali i iskrivili.

Direktorica “Puteva” Violeta Klikovac kazala je juče da su znakove postavili iz Turističke organizacije Podgorica, što su oni, međutim, negirali.

“Vjerovatno je greška nastala prilikom ugradnje. Konstatovali smo da je napis na znaku sa greškom i u dogledno vrijeme zamijenićemo ga, ali po pravilu ljudi iz Turističke organizacije trebali bi to popraviti”, rekla je Klikovac “Vijestima”.

Iz Turističke organizacije Podgorica saopštili su da oni nijesu postavili znakove na Duklji i da nijesu znali da je na znaku pogrešno napisan naziv lokaliteta.

Naglasili su da će se potruditi da tu informaciju prenesu nadležnim.

Duklja

“Vijesti” su ranije objavile tekst o putokazima sa pogrešnim napisima na engleskom jeziku. Na putokazu u Ulici Marka Miljanova stajao je natpis “Catolick church”, umjesto “Catholic church”, Hram Hristovog vaskrsenja preveden je kao pravoslavna crkva (“Ortodox churche”), a trebalo je da bude napisano “Orthodox church”.

Na putokazu u Ulici Marka Miljanova stajalo je pravopisno loše složen toponim Kanjon rijeke “Cijevna”, iako se imena rijeka ne pišu pod navodnicima, a imenice slažu u rodu, broju i padežu, a na engleskom jeziku bilo je napisano “canjon”, umjesto “canyon”.

I na ostalim znakovima u gradu bilo je grešaka, tako da u napisu “King Nikolas summer house” izostavljen apostrof.

Pogrešno je bio napisan i naziv Agencije Crne Gore za prestrukturiranje i strana ulaganja na zgradi Vlade.

Galerija

Bonus video: