Dupli angažman: Vukadinović nije dobio saglasnost od Radmile Vojvodić

Vukadinović sedmično drži pet časova na Filozofskom, osam na Mašinskom, te po dva na Elektrotehničkom i Metalurškom
170 pregleda 15 komentar(a)
Srđan Vukadinović
Srđan Vukadinović
Ažurirano: 07.03.2015. 20:20h

Profesor Filozofskog fakulteta Srđan Vukadinović sedmično ima 17 časova na četiri fakulteta Univerziteta Crne Gore (UCG), a istovremeno je i redovni profesor i prodekan za nastavu i studentska pitanja na Akademiji dramskih umjetnosti Univerziteta u Tuzli.

Za angažman na tuzlanskom Univerzitetu, međutim, nije dobio saglasnost od nove uprave UCG, na čijem je čelu rektorka Radmila Vojvodić.

“Univerzitet, u mandatu ove uprave, nije dao saglasnost na ovo angažovanje”, saopšteno je juče “Vijestima” iz Rektorata.

“Vijesti” su objavile da podgoričko Osnovno tužilaštvo provjerava i zakonitost “duplog zapošljavanja” na UCG, s obzirom na to da pojedini profesori, među kojima i Vukadinović, prema dostupnim podacima imaju stalni radni angažman i u Crnoj Gori i u zemljama regiona. Tužilaštvo provjerava i ostale “nezakonitosti” na UCG, koje je u krivičnoj prijavi naveo Centar za građansko obrazovanje (CGO).

Vukadinović je za angažovanje van UCG, na kojem je stalno zaposlen, trebalo da dobije saglasnost.

Upravni odbor je u junu prošle godine donio zaključak prema kome se zabranjuje “konkurencija zaposlenog”, a tadašnji rektor Predrag Miranović je u dopisu dekanima pojasnio šta to znači:

”Zabrana konkurencije zaposlenog odnosi se na bilo koji rad u svoje ime i za svoj račun, kao i u ime i za račun drugog pravnog ili fizičkog lica, iz opisa djelatnosti UCG, odnosno njegovih organizacionih jedinica”.

Uvidom u angažman Vukadinovića za školsku 2014/2015. godinu dolazi se do podataka da ima pet časova na Filozofskom fakultetu, osam na Mašinskom, te po dva na Elektrotehničkom i Metalurško-tehnološkom.

Vukadinović je u stalnom radnom odnosu na Filozofskom fakultetu i na fakuletu u BiH, što je nezakonito

Dekan Filozofskog fakulteta Goran Barović kazao je “Vijestima” da se Vukadinović nije obraćao Vijeću te jedinice za saglasnosti za angažovanje van UCG od avgusta 2014. godine, od kada je preuzeo funkciju dekana.

On je potvrdio da je Vukadinović u stalnom radnom odnosu na FF u zvanju docenta, sa normom od pet časova, a da ostali dio nastave izvodi na već pomenutim fakultetima.

“Nemamo primjedbi na njegov odnos prema nastavi i ocjene koje dobija na redovnom anketiranju studenata ne ukazuju na bilo kakav problem u njegovom radu”.

Vukadinović je ranije saopštio da je njegov radni angažman “u duhu zakona Crne Gore”.

Svi zaposleni lani dali izjave o radu na drugim univerzitetima

Barović je kazao da se “sjeća” da je Vukadinović ranije u “javnosti pominjan” i zbog angažovanja na fakultetima u regionu, ali i da su tokom prošle godine “svi angažovani u nastavnom procesu” na UCG bili obavezni da daju izjavu o eventualnom angažovanju na nekom drugom fakultetu.

“Ne znam kakvu je izjavu u tom izjašnjenju dao (Vukadinović), ali je očigledno da su organi UCG imali uvid i da su pronašli nešto što nije u skladu sa propisima, sigurno bi preduzeli odgovarajuće mjere da se eventualne greške isprave”, rekao je Barović.

“Vijesti” su u više navrata pisale o “duplom angažmanu” Vukadinovića.

Bonus video: