Đurišić: Na mojoj zemlji nema kablova

Iz Telekoma sumnjaju da je kablove prekinuo Vanja Đurišić, on odgovara da na njegovoj zemlji nema nikakvih kablova
71 pregleda 17 komentar(a)
Zabjelo, Jerevanska, Foto: Luka Zeković
Zabjelo, Jerevanska, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 06.12.2017. 20:37h

Korisnici usluga „Crnogorskog Telekoma“ sa Zabjela i dalje su bez signala za fiksni telefon, internet i Extra TV, jer kvar na mreži još nije saniran.

Kablovi su 4. decembra ponovo prekinuti na istom mjestu kao 19 . novembra, a u „Telekomu“ sumnjaju da je to učinio Vanja Đurišić. to učinio Vanja Đurišić. Radi podsjećanja, oko 1.000 korisnika od 19. novembra više od deset dana bilo bez signala i nakon brojnih žalbi, radnici „Telekoma“ su uz asistenciju policije uspjeli da poprave kvar na telekomunikacionoj mreži u Jerevanskoj ulici.

Problem sa sanacijom kvara na Zabjelu vodi do neriješenog spora između Glavnog grada i porodice Đurišić koja ističe da je dio Jerevanske ulice, odnosno 1.023 kvadrata njihovo vlasništvo već generacijama. Jerevanska ulica juče nije bila blokirana, a prema riječima Vanje Đurišića nije ga posjećivala ni policija, ni inspekcije, kao ni radnici „Telekoma“.

Đurišić, koji je ranije sprečavao radnike „Telekoma“ da saniraju kvar, je „Vijestima“ ponovo potvrdio da on ne zna kako je do kvara došlo, ali da neće dozvoliti da se na njegovoj imovini odvijaju nelegalne aktivnosti. Tvrdi da su spekulacije navodi da je on krivac.

„Ja ne znam da na mojoj zemlji ima bilo kakvih cijevi ili kablova. Mene niko nije pitao da ih postavi. Jasno je da je u pitanju moja zemlja. Ko god pogleda hronologiju upisa vlasništva u Upravi za nekretnine, razumjeće da je to zemlja Đurišića. Ja samo branim svoje pravo, nemam ništa protiv komšija koji mi nisu ništa loše uradili“, kazao je Đurišić.

Najavljuje da više neće blokirati ulicu za saobraćaj, već da će u narednom periodu ograditi svoju imovinu, te da „ni pješaci neće moći da prolaze“. Ocjenjuje da se samo tako može stati na kraj „bezvlašću“. Prema podacima Uprave za nekretnine, sporno zemljište je upisano kao vlasništvo Glavnog grada, dok Vanja Đurišić ima pravo korišćenja.

Iz Glavnog grada tvrde da je to zemljište eksproprisano. Iz „Telekoma“ su kazali da će radovi u Jerevanskoj biti nastavljeni čim se za to ponovo obezbijede uslovi i asistencija policije, kako bi omogućili nesmetano korišćenje s7ervisa za sve korisnike sa Zabjela.

Zbog kvara na Zabjelu, „Telekom“ je podnio nekoliko krivičnih prijava protiv Đurišića, dok su i Đurišići postupili na isti način i krivičnu prijavu podnijeli Osnovnom državnom tužilaštvu protiv „Telekoma“.M.Đ.

Bonus video: