Đurišić tvrdi da je 1.023 kvadrata njegovo

Iz Direkcije za imovinu navode da je to svojina grada, jer je suđenje završeno u njihovu korist
56 pregleda 0 komentar(a)
Vanja Đurišić, Foto: Luka Zeković
Vanja Đurišić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 30.05.2017. 06:11h

Mještanin Zabjela Vanja Đurišić blokirao je ponovo juče u deset časova saobraćaj u Jerevanskoj ulici u tom naselju.

Blokada je trajala do 11.30 časova, a Đurišić tvrdi da je taj dio ulice napravljen na njegovom imanju, a da mu nekadašnja Opština nije isplatila novac.

“Zagradio sam svoju imovinu žicom oko 10 sati, a patrola policije je po prijavi došla nakon 45 minuta. Rekli su mi da nema pravnog osnova po kojem me mogu privesti, jer sam ogradio teritoriju koja pripada meni”, tvrdi Đurišić.

On je najavio da će svoju zemlju blokirati sve dok sa Glavnim gradom ne postigne konačni sporazum.

Naglasio je da je dobio ponudu od prisutnog inspektora za konkretno rješenje.

“Dvojica inspektora ponudila su da posreduju između mene i Glavnog grada. Zvali su načelnika, koji je poručio da ću najkasnije do petka dobiti konkretne ponude iz gradske uprave ukoliko maknem žicu kojom sam ogradio zemlju. Iz policije su mi rekli da će i oni poći samnom do gradonačelnika ukoliko mi poziv ne stigne do petka”, kaže Đurišić.

On tvrdi da je sporna zemlja od 1.023 kvadrata njegovo vlasništvu, što dokazuje uvid u katastar.

Đurišić je i ranije nekoliko puta blokirao ulicu jer mu, kako tvrdi, Grad nije platio tih 1.023 kvadrata zemljišta, preko kojeg je napravljena Jerevanska ulica.

Parcele zbog kojih porodica Đurišić protestuje su, prema ranijem saopštenju iz Direkcije za imovinu, svojina Glavnog grada, s obzirom na to da je sudski proces, kako navode, riješen u njihovu korist. Prema podacima koji se nalaze na sajtu Uprave za nekretnine, a u vezi sa spornim parcelama, Glavni grad Podgorica je nosilac prava svojine 1/1, dok braća Savo i Vanja Đurišić imaju pravo sukorišćenja u obimu prava 4/8.

Bonus video: