Durmitorska sela i dalje u sniježnoj blokadi

"U ovakvim okolnostima prinuđeni smo da snijeg uklanjamo etapno. Jeste sporo ali imamo volje i strpljenja" kazao je Lazar Zeković
110 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 20.04.2013. 19:03h

Durmitorska sela Tepca i Mala Crna Gora i dalje se nalaze u sniježnoj blokadi, a radici komunalnog preduzeća Žabljak krenuli su u akciju otvaranja puta za Tepca udaljenog sela u kanjonu Tare.

Put je čišćen prema Tepcima, selu u kanjonu Tare, 20 kilometara udaljenom od Žabljaka.

Direktor komunalnog preduzeća Radenko Radulović kaže da je njihova utovarna lopata očistila snijeg sa oko dva kilometra puta, sve do trenutka kada je njegova visina prešla domašaj krana utovarne lopate.

"Preostalo je nekih 700 metara puta na kome je snijeg sve veći. Naša mehanizacija više nije mogla djelovati pa smo angažovali kombinovanu mašinu boljih karakteristika", kazao je Radulović.

Vučni voz žabljačke firme "Zeković gradnja" dovezao je mašinu do ulaska u kanjon, a očekuje se da će posao biti završen za dva, tri dana.

"Ovdje gdje smo trenutno snijeg je visok oko devet metara. U ovakvim okolnostima prinuđeni smo da snijeg uklanjamo etapno. Utovarna lopata, na oko dva metra visine napravi platformu na snijegu na koju se gusjeničar penje kako bi mogao djelovati od vrha do dna nameta. Jeste sporo ali imamo volje i strpljenja" kazao je Lazar Zeković.

Snjegočistači Komunalnog preduzeća očistili su najveći dio puteva pa se do većine sela može automobilom.

Još uvijek je neprohodno prema najudaljenijim selima, a razlog je ogroman snijeg koji se na trasama puta još uvijek mjeri metrima visine.

Galerija

Bonus video: