Đurović: NVO aktivisti iz Savjeta se ne oglašavaju uprkos dešavanjima

Povod protesta je smjena direktora TV Crne Gore Vladana Mićunovića, a prisustvovalo je više desetina nevladinih aktivista, novinara i opozicionih zvaničnika, kao i nedavno smijenjena generalna direktorica RTCG Andrijana Kadija
173 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 21.06.2018. 18:52h

Aktivista NVO Media Centar, koji je večeras organizavo protest ispred zgrade Javnog servisa, Goran Đurović ponovo je zatražio ostavke članova Savjeta, navodeći da su posljednjim odlukama obezbjedili da DPS preuzme potpunu kontrolu nad Javnim servisom.

On je kazao da se Igor Tomović, Perko Vukotić, Dragana Tripković, Milan Radović i Vladimir Pavićević ne oglašavaju uprkos onome što se događa.

Povod protesta je smjena direktora TV Crne Gore Vladana Mićunovića, a prisustvovalo je više desetina nevladinih aktivista, novinara i opozicionih zvaničnika, kao i nedavno smijenjena generalna direktorica RTCG Andrijana Kadija.

Duško Vuković(Media centar) poručio je opozicionarima da će Javni servis braniti na isti način i ako oni dođu na vlast i pokušaju da ga politički instrumentalizuju.

Đurović je rekao da je prvi potez VD generalnog direktora Božidara Šundića bio sebi da poveća platu na 3000 eura.Navodeći da je to deset puta više od novinarskih na RTCG, on je zapitao da li će zbog toga reagovati Sindikat.

Na protestu su govorili i civilni aktivisti Maja Raičević i Omer Šarkić.

Galerija

Bonus video: