Dva rada iz Crne Gore među 10 najboljih u publikaciji "Biti žena na Balkanu"

Publikacija sadrži pojedinačna gledišta i iskustva mladih sa Zapadnog Balkana o perspektivi žene na tržištu rada
68 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 08.03.2013. 21:13h

Radovi Rožajke Ilde Hodžić i Nine Lončarević iz Podgorice našli su se među deset eseja koji su izašli u publikaciji "Biti žena na Balkanu".

Publikacija sadrži pojedinačna gledišta i iskustva mladih sa Zapadnog Balkana o perspektivi žene na tržištu rada, kao i preprekama sa kojima se žene suočavaju prilikom zapošljavanja i napredovanja u svojim karijerama.

Publikacija je predstavljena 1. marta na konferenciji u Prištini pod nazivom "Perspektiva žene na tržištu rada na Balkanu".

Projekat je organizovan i sproveden od strane grupe učesnika „Programa za razvoj liderstva u Jugoistočnoj Evropi (JIE) i Evropskoj uniji (EU) 2012-2013“. Članovi grupe koja je organizovala ovaj projektat dolaze iz pet zemalja Zapadnog Balkana: Emir Kalač (Crna Gora), Tamara Dimitrijevska (Makedonija), Ida Dojčinović (Hrvatska), Fjolla Kondirolli (Kosovo), Evica Kuc (Srbija) i Krenar Shala (Kosovo).

Polovinom novembra objavljen je konkurs za slanje eseja, koji je trajao do kraja 2012, a bio je otvoren u Crnoj Gori, Hrvatskoj, Srbiji, Makedoniji i na Kosovu. Eseje su mogli slati studenti, zaposleni i nezaposleni, tj. mladi od 18 do 30 godina starosti.

Program za razvoj liderstva (LDP) u Jugoistočnoj Evropi (JIE) i Evropskoj uniji (EU) 2012-2013. je zajednički organizovan od strane Evropskog fonda za Balkan, Koledža Evrope i Asocijacije „Transfuse".

Bonus video: