Dvije ljuljaške za djecu sa posebnim potrebama

Vujošević je najavila da će, u saradnji sa nevladinom organizacijom “Green Home” i “Ozon”, urediti park na Ćemovskom polju i posaditi 241 odraslo stablo
153 pregleda 1 komentar(a)
Park kod Dvorca kralja Nikole, Foto: Arhiva "Vijesti"
Park kod Dvorca kralja Nikole, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 26.05.2014. 19:57h

Ljuljaške za djecu sa posebnim potrebama postavljene su u parku kod dvorca kralja Nikole, u dijelu grada preko Morače.

Izvršna direktorica gradskog preduzeća “Zelenilo” Radmila Vujošević kazala je da su dvije ljuljaške atestirane na 350 kilograma i da ih je ugradila firma “Mega sound”.

Vujošević je istakla da je u parku posađeno i 5.900 sadnica sezonskog cvijeća, koje su sami proizveli u svojim pogonima.

“Svjesni smo da u Glavnom gradu nedostaje sadržaja za djecu sa posebnim potrebama, zbog toga smo odlučili da u parku postavimo dvije ljuljaške, na koje će bez problema moći da stanu u invalidskim kolicima. Djeca će ljuljaške moći da koriste već danas, čim očvrsnu zabetonirani noseći stubovi”, kazala je Vujošević.

Direktorica “Zelenila” je naglasila da je ove godine u tom preduzeću proizvedeno oko 80.000 struka sezonskog cvijeća, koje će biti zasađeno na zelenim površinama u gradu

Vujošević je najavila da će, u saradnji sa nevladinom organizacijom “Green Home” i “Ozon”, urediti park na Ćemovskom polju i posaditi 241 odraslo stablo.

“Biće izgrađene trim staze, ugrađen parkovski dječji mobilijar, izbušen bunar. Za uređenje parka izdvojeno je 50.000 koje je odobrilo Ministarstvo finansija”, kazala je Vujošević.

Svoj kutak u novom parku na Ćemovskom polju imaće i kućni ljubimci.

“Novina je zelena površina za kućne ljubimce sa spravama za trening pasa. Izgradnja parka počeće odmah po uplati sredstava”, pojasnila je Vujošević.

Stanari Starog aerodroma, kuća i zgrada koje gravitiraju Ćemovskom polju više puta su zahtijevali da se taj dio uredi, ai sami su ili u saradnji sa ekološkim nevladinim organizacijama više puta organizovali akcije čišćenja otpada i postavljanja parkovskog mobilijara.

Bonus video: