"Dvor" ubuduće samo u sitne sate

Emiteru je naloženo da cjelokupan rijaliti program Dvor, propisno označen, emituje isključivo u graničnom periodu od 23 do šest sati
77 pregleda 0 komentar(a)
Abaz Džafić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Abaz Džafić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 02.03.2011. 19:47h

Pink M ubuduće neće moći da emituje rijaliti program “Dvor” osim u graničnom terminu od 23 do šest sati, odlučio je direktor Agencije za elektronske medije (AEM) Abaz Džafić, izričući ružičastoj televiziji “upravno-nadzornu mjeru upozorenja”.

“Emiteru je naloženo da usaglasi emitovanje televizijskog programa sa izdatom dozvolom, da prilikom emitovanja programskih sadržaja vodi računa o programskim standardima definisanim propisima i da cjelokupni rialiti program “Dvor” emituje isključivo u graničnom periodu od 23 do 06 časova”, piše u saopštenju Agencije.

Direktor Džafić ističe da je AEM izrekla mjeru upozorenja jer Zakon o elektronskim medijima ne predviđa mogućnost novčane kazne.

“Prekršajna procedura traje veoma dugo i to bi moglo biti rješenje samo na duži rok. Ovako, upozorili smo ih da taj program ne emituju u vrijeme kada može ugroziti najmlađe, jer njih želimo da zaštitimo. Osim upozorenja imamo kao mogućnost i oduzimanje licence i ne bih poželio da se ova odluka Agencije ne poštuje”, kaže Džafić.

Priču o ovom rijaliti programu aktuelizovali su mediji proteklih dana kada je apostrofirano da se usred dana emituju scene nasilja, psovke i drugi oblici neprimjerenog ponašanja.

Džafić objašnjava da prebacivanje “Dvora” u sitne sate ne znači da će tada moći da emituju sve što se dešava u veseloj kući.

Poštovaće, ali nije siguran šta

Izvršni i programski direktor Pinka M Goran Radenović kaže da će ta televizija poštovati odluku Agencije.

“Poštovaćemo odluku Agencije i nećemo je komentarisati”, kazao je Radenović.

Ipak nije mu jasno do kraja šta sve ona podrazumijeva.

“Ne znam odnosi li se to i na druge emisije u kojima se govori o ovom rialiti programu”, kazao je Radenović, dodajući da će odluka Agencije početi da primjenjuju od danas.

Bonus video: