Dvorište u blizini Doma zdravlja prekriveno uljem

Moguće je da je ulje slučajno prosuto, ali ćemo ipak pojačati kontrolu oko auto – servisa, koji se nalaze u blizini\\", rekla je inspektorka Zarubica.
75 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 30.03.2011. 19:09h

Dvorište ispred stambene zgrade na Starom aerodromu kod Doma zdravlja već nekoliko dana je prekriveno velikom količinom ulja, koje je, prema mišljenju mještana, najvjerovatnije prosuto iz rezervoara kamiona ili drugog vozila slične tonaže.

Mještanin Drago Čogurić kazao je „Vijestima”da je razliveno ulje primijetio prije četiri dana, te da je kiša, koja je padala u ponedjeljak i utorak, dodatno pogoršala situaciju.

"To zemljište, koje je, koliko sam upućen nekada bilo vlasništvo fime Carine, sada je napušteno i ne liči ni na šta. Apelujem na nadležne službe da saniraju postojeći problem, jer tuda svakodnevno prolaze djeca, građani i stanari iz obližnje zgrade", kazao je Čogurić.

Pokušavajući da riješi tu situaciju, zvao je, kaže, Ekološku inspekciju, ali mu na brojne telefonske pozive niko nije odgovarao.

Glavna ekološka inspektorka Vesna Zarubica juče je kazala „Vijestima” da će nakon poziva redakcije, poslati na teren ekološke inspektore, što je i učinila, i nakon obavljenog nadzora inspektora, angažovala firmu „Hemosan” da sanira problem.

"Ulje je prosuto pored kontejnera, pa se zbog kiše razlilo i zahvatilo oko sedam do osam kvadrata zemljišta. Moguće je da je ulje slučajno prosuto, ali ćemo ipak pojačati kontrolu oko auto – servisa, koji se nalaze u blizini", rekla je Zarubica.

Bonus video: