Džaba fakulteti i diplome, Ćorovićima za posao trebaju članske karte

Gojko navodi da su džaba svi pritisci na njegovu porodicu. "Da idem po selima i agitujem babe i đedove - zaokružićete broj taj i taj... ja to nikad ne bih mogao da radim"
403 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 03.04.2012. 07:53h

Petoro djece u kući Ćorovića je završilo fakultet, a nijedno nigdje ne radi. Prošlo je 15 godina od kada je prva diploma ušla u dom Ćorovića, a nijedno dijete prosvjetnih radnika Gojka i Behije, nije našlo posao.

"Trebalo biste prvo da postane lojalan član DPS-a", kaže Gojko.

Mnogo je sreće bilo u toj porodici iz Beransela, kad se jedno za drugim rađalo sedmoro djece. Srećna je porodica bila i kada su se u đačkim knjižicama ređale prvo petice, te potom desetke u njihovim indeksima. Nakupiše se fakultetske diplome u familiji prosvjetnih radnika, oca Gojka, profesora fizičkog i majke Behije, profesorice razredne nastave.

Njihova Suzana završila je visoku medicinsku školu, sinovi Darko i Rajko DIF, Dragana predškolsko, Marijana je profesor istorije. Dvoje još studira - Dijana engleski, a Marko farmaciju.

Ćorovići su vjerovali da je ulaganje u obrazovanje njihove djece vrijedna investicija.

"To za svakog normalnog i savjesnog roditelja i jeste", kaže Gojko.

"Ali to što to sad ne pali, ja nisam kriv", dodaje.

Roditelji ne žale što su ulagali u obrazovanje svoje djece, iako to što su u jednom trenutku imali šest redovnih studenata u kući nije bilo nimalo lako.

Da bi sve to izdržali, radni dan Gojka i Behije je nekad trajao od svanuća do kasno u noć.

"Žao mi je samo što ne mogu da ih vidim da su zadovoljni. Što ne mogu da zasnivaju porodice. Sad kad mogu sebe najviše da daju u poslovima za koje su se školovali, oni ne mogu da rade", kaže Behija.

Svaki položen ispit njihove dejce, za Ćoroviće, Gojka i Behiju, predstavljao je pravi izvor sreće. Tako i svaka diploma koju su dočekali. Sad su jednako tako tužni kad njihova djeca dolaze kući nakon negativnih odgovora na konkursima za posao.

Gojko i Behija vjeruju da će se sve ovo jednom zvati juče.

"Proći će i ovo, mora da prođe".

Gojko navodi da su džaba svi pritisci na njegovu porodicu, zbog kojih porodica Ćorović, navodno, ne voli Crnu Goru.

To što smo protiv droge, orgaizovanog kriminala... ne znači da ne volimo Crnu Goru, kaže Gojko.

"Najljepši kutak na kugli zemaljskoj je moja Crna Gora", dodaje on.

"Ali, da idem po selima i agitujem babe i đedove - zaokružićete broj taj i taj... ja to nikad ne bih mogao da radim".

"Narode Crne Gore, ne dajte našu Crnu Goru, najljepšu na svijetu. Ne dajte da je čerupaju. Proći će i ovaj pljačkaški period", dodaje Gojko.

Bonus video: