Džeri Džouns i Tomi Hilfiger u Boki Kotorskoj

8574 pregleda 10 komentar(a)
Džeri Džouns (lijevo), Foto: Instagram
Džeri Džouns (lijevo), Foto: Instagram
Ažurirano: 05.07.2019. 12:25h

Vlasnik kluba američkog fudbala "Dallas Cowboys" iz Dalasa u američkoj državi Teksasu, Džeri Džouns, boravi u Boki Kotorskoj.

Džouns je u biznis krenuo baveći se ugostiteljstvom i osiguranjem, da bi 1989. za 140 miliona dolara kupio "Dallas Cowboys-e" i pretvorio taj klub, kao i cijelu NFL ligu američkog fudbala u pravu "fabriku para" kroz brojne sponzorske i ugovore sa TV kućama za ekskluzivno praćenje utakmica tog u sporta u SAD.

On je u SAD svojevrsna sportsko-poslovna ikona, a njegovo lično bogatstvo procjenjuje se na preko pet milijardi dolara, dok sam klub "Dallas Cowboys" vrijedi oko četiri milijarde dolara i smatra se najvrijednijim sportskim kolektivom na svijetu.

Džouns inače, u Boki odmara na svojoj novoj impresivnoj 225 miliona dolara vrijednoj superjahti "Bravo Eugenia" sa kojom je doplovio iz Grčke.

Jahta je daans bila na sidru pred Orahovcem, a sjutra će, kako nezvanično saznajemo, uploviti i kraće se zadržati u marini Porto Montenegro u Tivtu.

Pored američkog milijardera, u Boki Kotorskoj je juče i danas boravio i čuveni modni kreator Tomas Jakob Hilfiger, osnivač i glavni kreator u modnoj kući "Tommy Hilfiger".

Ovaj poznati modni kreator je ujedno i jedan od bliskih prijatelja američkog predsjednika Donalda Trampa i njegove supruge Melanije.

Hilfiger je inače, u Boku stigao luksuznom 97 metara dugom superjahtom "Faith" koja je bila usidrena pod Kotorom.

Hilfigerova jahta danas je kraće boravila u Porto Montenegru u Tivtu, nakon čega je isplovila iz Boke.

Bonus video: