Džip reli „Montenegro trophy“ obilježava punoljetstvo kroz Staru Crnu Goru

Ovogodišnji domaćin osamnaestog džip reli karavana biće Cetinje gdje će učesnici noćiti obje noći, ali i gdje će trećeg dana biti održan i takmičarski dio takozvani ispit spretnosti
204 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 30.06.2017. 13:06h

Zoran Ašanin iz Mojkovca već petnaest godina redovan je učesnik džip relija koji organizuje „Montenegro trophy“.

„Pošto toliko dugo učestvujem na ovom džip reliju sebe smatram domaćinom, a čitava Crna Gora je za mene domaći teren. Dugo sam živio u Sloveniji, volim prirodu Crne Gore i njene ljepote”, kazao je Ašanin.

Njemu je “prašina” već ušla pod kožu, a Nikšićanin Dragan Mijušković će tek ove godine da vidi da li mu prija krstarenje crnogorskim makadamo.

“Imam iskustva, kada je u pitanju vožnja makadamom, ali ove godine prvi put učestvujem na džip reliju. Vidjeću kako to izgleda”, kazao je Mijušković.

Punoljetstvo džip reli „Montenegro trophy“ obilježava trasom kroz Staru Crnu Goru. Tokom tri dana dvadesetak posada imaće priliku da prokrstari Dugom i Golijom, preko planine Njegoš, Trepača, Kobiljeg Dola i Trešnjeva ka Cetinju, da voze zaboravljenim putevima kroz Ceklin, Građane, Brčele, Gluhi Do, da uživaju u pogledu sa vidikovca na Vrsuti, ali i da krstare Skadarskim jezerom.

“Entuzijazam organizatora i učesnika je ono što iznova oduševi i inspiriše. Oduševi, jer ste pokretačka snaga, a inspiriše, jer prenosi poruku da treba biti uporan i istrajan, da treba kreirati i vjerovati, da je na taj način moguće i u našim vrletima otvoriti nove puteve, nove nade i šanse budućem razvoju turizma i poljoprivrede, kao i drugih djelatnosti”, kazala je potpredsjednica opštine Nikšić Sonja Nikčević pozdravljajući učesnike relija.

“Kada mislimo da je sve otkriveno i većviđeno čujemo za neki novi pravac i novi motiv za sledeći džip reli, Ove godine moto džip reli ture je '’Putevima Stare Crne Gore', putevima koji su važni u identitetu i trajanju naše drzave, koja te puteve treba prvo da približi svom potomstvu, i pokaže ostalom svijetu''”, kazala je Nikčević.

Ovogodišnji domaćin osamnaestog džip reli karavana biće Cetinje gdje će učesnici noćiti obje noći, ali i gdje će trećeg dana biti održan i takmičarski dio tzv. ispit spretnosti

“Sama ideja prema kojoj je ovogodišnjim relijem obuhvaćena teritorija Stare Crne Gore, najbolje govori o ovom takmičenju. Predstojeća tri dana za vas će proteći na putevima u tri crnogorske opštine, od planinskih vrhova nad crnogorskim kršem do onih što se nadvijaju nad našim primorjem”, kazao je predsjednik Opštine Cetinje Aleksandar Bogdanović otvarajući pomenutu manifestaciju.

Uspješnu vožnju i dobro druženje učesnica relija poželio je u ime organizatora Luka Maksimović.

Za 18.godina postojanja manifestacija je, prema riječima Bogdanovića, prepoznata kao jedna od onih koje na nacionalnom nivou imaju izuzetan značaj, ne samo u sportskom, već i u pogledu turističke promocije drzave.

Tokom pomenute trodnevne turističko-sportske manifestacije džipadžije će proći trasu dugu oko 370 kilometara, a za nabolje tri ekipe obezbijeđeni su pehari i novčane nagrade.

Galerija

Bonus video: