Džuda: Nevjerovatna priča o korupciji u Ulcinju

U filmu se govori o tome kako je sistematski uništavana fabrika za proizvodnju soli u Ulcinju, uz čiju pomoć su šleperi nelegalno iz zemlje iznosili so, šta su svjedočili radnici Solane o rasprodaji imovine nekadašnjeg ekonomskog giganta, kao i zašto duže od četiri godine nema proizvodnje soli neophodne za održanje ovog posebnog ekosistema
92 pregleda 5 komentar(a)
Tim Džuda
Tim Džuda
Ažurirano: 27.12.2017. 16:43h

Ugledni novinar britanskog Ekonomista Tim Džuda pohvalio je dokumentarni film "Solana u mreži privatnih interesa" i naveo da se radi o nevjerovatnoj priči o korupciji koja je potpuno ogoljena.

Džuda je na svom Tviter nalogu napisao da je dokumentarac sjajan i da je u njemu prikazano kako se prijeti Solani u Ulcinju i ulcinjskoj biosferi.

Autori filma su Televizija Vijesti i Centar za istraživačko novinarstvo Crne Gore (CIN-CG).

"Nevjerovatna priča o korupciji koja je potpuno ogoljena", napisao je Džuda i konstatovao da se na području Solane prijeti opstanku flamingosa i drugih ptica.

U filmu se govori o tome kako je sistematski uništavana fabrika za proizvodnju soli u Ulcinju, uz čiju pomoć su šleperi nelegalno iz zemlje iznosili so, šta su svjedočili radnici Solane o rasprodaji imovine nekadašnjeg ekonomskog giganta, kao i zašto duže od četiri godine nema proizvodnje soli neophodne za održanje ovog posebnog ekosistema.

Bonus video: