EBRD dodijelila Kodri kredit od tri miliona eura

Naglasili su da je EBRD do sada uložila više od 500 miliona u Crnoj Gori u svim sektorima i da ukupna investiciona vrijednost iznosi preko 900 miliona
5 komentar(a)
Kodra, Foto: Luka Zeković
Kodra, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 02.10.2015. 15:16h

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) dodijelila je kredit od tri miliona eura privatnoj zdravstvenoj ustanovi “Kodra” iz Podgorice.

U saopštenju koje potpisuje Viktorija Melohina piše da je kredit namijenjen za obezbjeđivanje intenzivne njege, složene hiruške intervencije i uvođenje novih usluga.

"Nova zgrada koja povezuje dvije postojeće povećaće kapacitete Kodre za gotovo 50 odsto", piše u saopštenju.

Navodi se da je šef Kancelarije EBRD-a u Podgorici Đulio Moreno istakao da je Kodra odličan primjer kako se snažnom posvećenosšću može ponuditi usluga u sektoru zdravstva, dodavši da pozdravljaju planove te zdravstvene ustanove za proširenjem.

Saopšteno je da je Kodra, osnovana kao poliklinika 2001. godine, najveća privatna bolnica u Crnoj Gori koja pruža dijagnostiku, ambulantno i bolničko liječenje, uključujući operacije, kao i da ima reputaciju koja godinama raste.

Naglasili su da je EBRD do sada uložila više od 500 miliona u Crnoj Gori u svim sektorima i da ukupna investiciona vrijednost iznosi preko 900 miliona.

Bonus video: