Ekipa "Gorana" prva u fudbalu

Najbolji singl teniseri bili su Emir Šabović, Asim Andrić i Belmin Šabović, a teniski parovi Asim Andrić-Kenan Šabović, Emir Šabović-Dino Šabović i Belmin Šabović-Dino Šabović
127 pregleda 0 komentar(a)
ekipa Gorana turnir Mrkojevići, Foto: Elvir Bajramović
ekipa Gorana turnir Mrkojevići, Foto: Elvir Bajramović
Ažurirano: 24.08.2017. 09:32h

Prigodnim programom i dodjelom nagrada najboljim takmičarima, u Pečuricama su okončane 9. Sportske igre Mrkojevića.

Dugogodišnji koordinator manifestacije prof. Elvir Bajramović rekao je "Vijestima" da su "igre ostale prepoznatljive po svom primarnom cilju - popularisanju zdravog života i prijateljstva među djecom i mladima".

"Još jednom je dokazano da je sport jedinstven jer ne poznaje bilo kakve granice, Igre su nam omogućile zabavu i zajedništvo ljudi različitih životnih dobi. I ove godine, generalni pokrovitelj bila nam je kompanija "Kalamper"".

Pored njega, medalje najboljima uručivali su i mr Ćazim Alković, prof. Neđeljko Đurović, Dino Šabović i Zoran Ćalović.

U tradicionalno publici najinteresantnijem takmičenju - turniru u malom fudbalu, najbolje su bile ekipe "Gorana", "Međureč" i "Dubrava", a u mini odbojci "Veliki pijesak", "Velje selo" i "Kamenički most".

Za najbolju odbojkašicu turnira u konkurenciji do 2000. godišta proglašena je Alma Đurović.

Najbolji singl teniseri bili su Emir Šabović, Asim Andrić i Belmin Šabović, a teniski parovi Asim Andrić-Kenan Šabović, Emir Šabović-Dino Šabović i Belmin Šabović-Dino Šabović.

U stonom tenisu, najbolji su Haris Šabović, Goran Vukčević i Emir Šabović, a u bilijaru Enis Andrić, Haris Šabović i Jasmin Vukić.

U skambilju najbolji su bili timovi "Zlatna dunja", "Dobra voda/Tuđemili" i "Kamenički most", u trčanju Alma Đurović, Šejla Arabelović i Irnes Kurtović, a u skoku udalj Alma Đurović, Šejla Arabelović i Ines Đurović.

U plivanju, najbolji seniori i pionirke bili su dr Milan Popivoda, Marko Radunović i Filip Matović, odnosno Mihana Škretović, Šejla Arabelović i Šejla Alković, a za najperspektivnijeg plivača proglašen je Emir Alković. Filip Matović, Muharem Ramović i Milan Lilić osvojili su prva tri mjesta u skokovima u vodu, a u ronjenju na dah Senad Bulić, Filip Matović i Armin Perazić.

U streljaštvu su najuspješnije bile Anida Rašketić, Elvina Karastanović i Arijana Bidžur.

Program je zatvoren revijalnim suretom fudbalskih veteran i koncertom Ari Benda.

Bonus video: