Ekonomija i pravo opstaju u Bijelom Polju

Ona je sa predsjednikom Opštine Aleksandrom Žurićem, predsjednikom Upravnog odbora Univerziteta Duškom Bjelicom i dekanom Pravnog fakulteta Draganom Radonjićem, obišla odjeljenja Ekonomskog i Pravnog fakulteta u Bijelom Polju, gdje su se upoznali sa uslovima u kojima funkcionišu ove obrazovne ustanove
70 pregleda 6 komentar(a)
Institut Konfucije, Radmila Vojvodić, Foto: Boris Pejović
Institut Konfucije, Radmila Vojvodić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 16.09.2015. 18:47h

Rektorka Univerziteta Radmila Vojvodić kazala je juče u Bijelom Polju da će studijski programi prava i ekonomije u tom gradu opstati.

Ona je sa predsjednikom Opštine Aleksandrom Žurićem, predsjednikom Upravnog odbora Univerziteta Duškom Bjelicom i dekanom Pravnog fakulteta Draganom Radonjićem, obišla odjeljenja Ekonomskog i Pravnog fakulteta u Bijelom Polju, gdje su se upoznali sa uslovima u kojima funkcionišu ove obrazovne ustanove.

„Osim ova dva odjeljenja u našem gradu postoje još četiri studijska programa, ali uz dužno poštovanje svih tih programa posebno mjesto kod nas i i svih građana i studenata zauzimaju ova dva studijska programa. Podrška rektorke je bila presudna da se upis studenata i nastava na Pravnom fakultetu nastavi“, kazao je Žurić.

On je istakao da će lokalna uprava biti ozbiljan partner svemu onome što rektorat i fakulteti ocijene svrsishodnim.

Vojvodić je kazala da je misija i uloga Univerziteta da obraća pažnju samo na ono što je ekonomski održivo, a da Bijelo Polje je napreduje u razvojnom i optimističkom ambijentu.

„Ove godine smo zahvaljujući novim regulama u visokom obrazovanju dobili licencu da ovaj prostor bez kojeg nema standarda nastave i kvaliteta može da funkcioniše po važećim uzusima i to je čestitka opštini, jer je i sa njene strane obezbijeđeno ono što u ovoj specifičnoj formi i specifičnom smislu funkcionisanja Univerziteta Crne Gore, a to su dislocirani programi“, kazala je Vojvodićeva.

Dekan Pravnog fakulteta Dragan Radonjić je rekao da je ove godine upisano 70 studenata, a da je za 10 godina pravo završilo oko 500 studenata.

Bonus video: