„Ekskluzivci” putnike čekaju i na peronima

Šef Autobuske stanice i vlasnik “Ekskluziva” nijesu željeli da odgovore na optužbe Đurovića
229 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 21.08.2012. 08:25h

Predsjednik taksi udruženja “As” Goran Đurović optužio je šefa saobraćaja Autobuske stanice u Podgorici Dragana Mrvaljevića i taksiste “Ekskluziva” za bezakonje i samovolju.

Đurović tvrdi da Mrvaljević omogućava “ekskluzivcima” da putnike primaju na peronima, pa se taksisti, koji rade na samom ulazu autobuske stanice, suočavaju sa “nelojalnom konkurencijom”.

I taksisti iz drugih udruženja smatraju da je “Ekskluziv” privilegovan.

“Nedaće sa kojima se susreću taksisti udruženja čiji sam predsjednik klasičan su primjer bezakonja i samovolje, a oslikavaju neodrživo stanje u našoj djelatnosti. Ovim poslom se bavim 22 godine. Već pet godina smo ispred autobuske stanice, ali u posljednje vrijeme posla ima veoma malo. Glavni krivac za to jeste Dragan Mrvaljević, koji ima interni dogovor sa 'Ekskluziv' taksijem da putnike čekaju na samom peronu. Pomažu im i radnici obezbjeđenja na stanici koji vrebaju putnike i upućuju ih na njihova vozila”, tvrdi Đurović.

Postoji dogovor?

Mrvaljević nije želio da odgovori na Đurovićeve optužbe.

Vlasnik “Ekskluziva” - Pejović, koji “Vijestima” nije želio da saopšti ni ime, a koji je konkurenciji poznat kao Gaga, kratko je kazao da bi Mrvaljevića trebalo pitati u vezi svega što se tiče saobraćaja na autobuskoj stanici.

Đurović tvrdi da, pored vozača “Ekskluziva”, putnike prevozi i radnik autobuske stanice - privatnim “folksvagenom”

Đurović tvrdi da, pored vozača “Ekskluziva”, putnike prevozi i radnik autobuske stanice - privatnim “folksvagenom”, teget boje, pljevaljskih registarskih tablica.

I taksisti iz drugih udruženja smatraju da postoji dogovor Mrvaljevića i Pejovića.

“Nelegalni prevoz koji su organizovali i te kako utiče na sve nas, smanjenje posla osjećamo svi”, rekao je vozač “Bel” taksija.

Željko Vasović iz udruženje “As” tvrdi da nijedno taksi-vozilo ne bi smjelo da bude parkirano na peronu i da su o tom problemu pokušali da razgovaraju sa Mrvaljevićem.

Željko Vasović

“Rekao je da ništa ne može da učini, a kada je vidio da više nećemo da ćutimo i da ćemo da se žalimo nadležnim organima, ponudio nam je da nas pusti na peron. Mi na to nismo pristali, znamo da je htio samo da nas snimi, kako bi fotografiju poslao novinarima kao navodni dokaz da svi taksisti imaju jednake mogućnosti. Nakon toga, vjerovatno bi se nastavila stara priča”, kazao je Vasović.

"Intours" na kartama

Đurović je istakao da bi taksisti koji voze putnike sa perona van grada morali da dobiju putni nalog od uprave autobuske stanice.

“Niko od njih nije dobio putni nalog kada je vozio negdje dalje od Podgorice, a putnicima izdaju karte na kojima piše da taksi usluge pruža preduzeće 'Intours' (Autobuska stanica), s tim da ne postoji nikakav pečat koji to potvrđuje. Ispisana je samo cijena, bez podataka o obračunatom PDV”, pojasnio je Đurović, pokazavši “Vijestima” jednu takvu kartu.

Đurović je kazao da taksisti “Asa” plaćaju mjesto ispred autobuske stanice na kojem čekaju putnike, a da “ekskluzivci” nemaju stajališta nigdje u gradu, nego da rade samo po pozivu.

Đurović je potvrdio da je vožnja kod njih znatno skuplja nego kod drugih taksi udruženja, ali i istakao da je cjenovnik istaknut u svakom vozilu.

Taksisti "Asa" prevoze putnike po cijeni od 1 euro po pređenom kilometru, a noćna vožnja je 20 centi skuplja.

To je više od duplo skuplje od većine ostalih prevoznika.

Traže da se Pejoviću oduzme licenca

Đurović je podnio zahtjev za oduzimanje licence taksi udruženju “Ekskluziv”, zbog nelegalnog rada.

“Potpuno je jasno da 'Ekskluziv” taksi djelatnost obavlja nelegalno i u suprotnosti sa izdatom licencom, te zahtijevamo da u saradnji Sekretarijatom za saobraćaj što hitnije na osnovu... Zakona o bezbjednosti saobraćaja kao i ... Odluke o organizaciji auto-taksi prevoza pokrenete postupak za oduzimanje licence”, piše u zahtjevu koji je Đurović podnio Komunalnoj policiji u prošli četvrtak.

Galerija

Bonus video: