Eksplozija ili udar groma: Barut smrdio, kamenje zveckalo po krovovima

“Nakon provjere, utvrdili smo da je grom udario u blizini policijskog kampa”, saopštili su iz UP
51 pregleda 7 komentar(a)
Ažurirano: 30.08.2013. 16:56h

Mještani podgoričkog naselja Masline tvrde da ih je u noći između 26. i 27 avgusta probudila jaka detonacija, za koju misle da se dogodila u krugu policijskog kampa na Zlatici, a ne grmljavina kako je saopšteno iz policije.

Nina Đurić kazala je da je u tri sata poslije ponoći probudila jaka detonacija, da je osjetila miris baruta i jasno čula dobovanje zemlje i kamenčića po krovu.

“Eksplozija je bila tačno u 02:58 časova. Izašla sam na terasu misleći da se nešto desilo na ulici, koja djeli nas i dvorište policijskog kampa, i vidjela dimni oblak, prašinu i osjetila jak miris baruta. Vratila sam se u sobu, koja se napunila mirisom baruta, a odmah nakon toga počela je da pada kiša. Tek malo kasnije, počelo je i da grmi”, rekla je Đurić juče “Vijestima”.

I komšije Đurića, koji su željeli da ostanu anonimni, tvrde da ih je probudila jaka eksplozija i da su na ulici primijetili dvojicu ljudi, a jedan od njih je držao u ruci baterijsku lampu.

Ispričali su da je njihovom komšiji čak otpao sloj betona sa plafona terase.

Brojni mještani Maslina i Zlatice ruku bi u vatru stavili da su u utorak rano ujutro čuli jaku eksploziju, a ne grmljavinu, ali o tome nijesu željeli da govore, osim nezvanično.

Nešto puklo u kampu? (sa vježbe SAJ-ovaca, Foto: Savo Prelević)

Svima im se učinjelo da je “puklo” u policijskom kampu, možda i zbog činjenice da su specijalci prošlog ljeta vježbali na tom mjestu, koristeći eksploziv i municiju.

Mještani su se tada žalili da ne mogu da spavaju jer “ratne igre” počinju u cik zore, a nakon pisanja “Vijesti” nastupilo je zatišje...

Iz Uprave policije prije dva dana je saopšteno da su na zahtjev građana u to naselje uputili nekoliko patrola, ali da su utvrdili da nije bilo nikakve eksplozije, već da je mještane uznemirio udar groma.

“Nakon provjere, utvrdili smo da je grom udario u blizini policijskog kampa”, saopštili su iz Uprave policije.

Galerija

Bonus video: