Elektroprivreda će isključivati struju i zbog 200 eura duga

“Ukoliko krajnji kupac ne ispunjava svoje obaveze, a to je da račun za utrošenu električnu energiju plati u roku od osam dana od dana dostavljanja računa, snabdjevač je dužan da krajnjeg kupca upozori da izmiri dospjele obaveze”
500 pregleda 31 komentar(a)
Elektroprivreda, EPCG, Foto: Vesko Belojević
Elektroprivreda, EPCG, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 27.05.2015. 19:04h

Domaćinstva u Crnoj Gori za utrošenu električnu energiju duguju oko 140 miliona eura, a odnedavno, kako je “Vijestima” potvrđeno iz više izvora, sa mreže se isključuju i dužnici koji imaju neizmirene račune od 200 eura.

EPCG je ranije, sa mreže isključivala građane, koji su dugovali više od 300 eura.

Iz EPCG “Vijestima” nije zvanično potvrđeno da se sa mreže sad isključuju i građani, koji duguju 200 eura, već je objašnjeno da kupci električne energije imaju rok od osam dana da izmire prispjeli račun.

“Ukoliko krajnji kupac ne ispunjava svoje obaveze, a to je da račun za utrošenu električnu energiju plati u roku od osam dana od dana dostavljanja računa, snabdjevač je dužan da krajnjeg kupca upozori da izmiri dospjele obaveze”, saopšteno je iz te kompanije.

U slučaju da krajnji kupac ne izmiri obaveze za utrošenu struju, snabdjevač je, kako su odgovorili iz EPCG, dužan da izvrši prekid isporuke u roku od osam dana od dana dospijeća upozorenja. Pitanje prava na isključenje je, kako je objašnjeno iz EPCG, uređeno članovima 153 i 159 Zakona o energetici i Opštim uslovima o snabdijevanju električnom energijom.

“EPCG je u prethodnom periodu, cijeneći socio-ekonomski ambijent, ponudila potrošačima da se priključe akciji “Podijelimo teret” i na taj način po vrlo povoljnim uslovima izmire svoja dugovanja”, saopšteno je iz EPCG.

Bonus video: