Enes Murić novi komandant Pješadijskog bataljona Vojske Crne Gore

Načelnik Generalštaba, general-potpukovnik Jokić je zahvalio Đuroviću na profesionalnom obavljanju dužnosti i obavezao Murića da novu dužnost vrši u skladu sa Ustavom i zakonom
472 pregleda 0 komentar(a)
Enes Murić, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Enes Murić, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Ažurirano: 26.05.2017. 19:33h

Potpukovnik Enes Murić preuzeo je danas od pukovnika Milutina Đurovića dužnost komandanta Pješadijskog bataljona Vojske Crne Gore (VCG).

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, primopredaja dužnosti izvršena je u Kasarni „Milovan Šaranović“ u Danilovgradu, u prisustvu načelnika Generalštaba VCG, general-potpukovnika Ljubiše Jokića.

Jokić je zahvalio Đuroviću na profesionalnom obavljanju dužnosti komandanta Pješadijskog bataljona u prethodnom periodu, i obavezao Murića da novu dužnost vrši u skladu sa Ustavom i zakonom.

„Murić je izrazio zahvalnost načelniku Generalštaba na ukazanom povjerenju i istakao da će, zajedno sa svojim saradnicima u lancu komandovanja, posvećeno raditi na unapređenju kapaciteta i sposobnosti Pješadijskog bataljona“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je Murić obavljao brojne komandne dužnosti u pješadijskim jedinicama, među kojima i dužnost komandira Prve pješadijske čete, prve jedinice u Vojsci čiji su razvoj i ocjenjivanje sposobnosti realizovani u skladu sa NATO programom Koncept operativnih sposobnosti.

Pored toga, Murić je bio komandir voda u Prvom kontingentu Vojske u misiji ISAF, i komandant Drugog kontingenta VCG u misiji Resolute Support u Avganistanu.

Bonus video: