EPCG im traži da plate 2.000 eura "koje nisu potrošili": Mi nismo lopovi

Iz Elektroprivrede su saopštili da su nekoliko puta mijenjali brojilo Ulića, jer su inkasanti primijetili da postoji greška u očitavanju
0 komentar(a)
Miraš Ulić, Foto: Vijesti
Miraš Ulić, Foto: Vijesti
Ažurirano: 24.03.2014. 20:58h

Porodica Ulić iz Tuzi najavila je tužbu protiv Elektroprivrede, jer su, zbog navodne krađe struje, još od ponedjeljka bez struje.

Familija Ulić će morati da izdvoji skoro 2.000 eura kako bi ponovo bili priključeni na elektro-distributivnu mrežu, iako, ističu, redovno plaćaju sve račune za struju.

Miraš Ulić tvrdi da nikada nije krao struju, ali da, s obzirom da je brojilo na ulici, svako ima pristup da radi sa njim što hoće.

“Neka unajme obezbjeđenje ili nekoga da čuva brojila, ne možemo cijeli dan čuvati brojilo koje je na 200 metara od kuće”, kazao je Miraš.

Tim povodom, iz Elektroprivrede su saopštili da su nekoliko puta mijenjali brojilo Ulića, jer su inkasanti primijetili da postoji greška u očitavanju.

“U više navrata je registrovan kod greške i potrošaču je tokom 2014. godine već tri puta mijenjano brojilo, a posljednji put nakon zamjene tarifnog brojila isključena struja i obračunata neovlaštena potrošnja u skladu sa metodologijom”, navodi se u saopštenju.

Tvrde da je članovima porodice u Elektrodistribuciji objašnjeno da kod greške ukazuje na onemogućavanje preciznog mjerenja električne energije na strujomjeru i da će dobiti struju tek kada plate “neovlašćeno preuzete kilovate električne energije.”

Porodica Ulić tvrdi da trenutno koriste struju od komšije Đona Berišaja, kako bi dok se problem riješi mogli gledati televiziju i koristiti kompjuter.

Iste “greške” obračunale 2.000 potrošene struje u praznoj kući

Na računu za struju Paške Ulić piše da “po osnovu naknade štete za neovlašćeno preuzetu električnu energiju” Elektroprivredi moraju da plate i oko 1.600 eura i 300 eura PDV-a.

Miraš Ulić tvrdi da porodica živi kao podstanarska u kući Hamdije Đečevića, koji trenutno boravi u inostranstvu, ali da su i na njegovom električnom brojilu inaksanti pronašli “iste nepravilnosti”.

“Zamislite čovjek koji je u penziji, invalid i ne živi tu, optužili su ga da je krao struju i da mora da plati oko 2.000 eura. A, sve račune je redovno plaćao”, ispričao je Miraš Ulić.

Bonus video: