EPCG uvela restrikcije za vodovode u Danilovgradu i Cetinju

Iz EPCG je saopšteno da su se ta preduzeća i pored velikog duga, oglušila o pozive elektroenergetske kompanije na dogovor
79 pregleda 0 komentar(a)
struja, Foto: Arhiva Vijesti
struja, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 08.12.2011. 15:20h

Elektroprivreda (EPCG) je, nakon višemjesečnih upozorenja i poziva na saradnju, vodovodima na Cetinju i u Danilovgradu uvela periodične restrikcije u isporuci električne energije i to po dva sata u toku dana i noći. Iz EPCG je saopšteno da su se ta preduzeća i pored velikog duga, oglušila o pozive elektroenergetske kompanije na dogovor, u cilju izbjegavanja eventualnih restrikcija.

Oni su pozvali cetinjske i danilovgradske vodovode da sa EPCG postignu dogovor na obostrano zadovoljstvo, kako bi se izbjegle radikalnije mjere isključenja zbog kojih bi trpjeli i korisnici njihovih usluga.

Isključenja neurednih platiša i u narednom perioduEPCG je, kako su podsjetili, posljednjih mjeseci intenzivirala naplatu zaostalih potraživanja, uz mogućnost potpisivanja Protokola o izmirenju duga u više mjesečnih rata. "Poslovanje EPCG, pored izuzetno složene elektroenergetske situacije usljed višemjesečne suše, opterećuju i potrošači koji neredovno izmiruju dug za utrošenu električnu energiju", navodi se u saopštenju.Kompanija je, kao jednu od prinudnih mjera, povećala i broj isključenja sa mreže potrošača koji nijesu pristali da potpišu Protokol, iako duže vrijeme ne izmiruju račune za utrošenu struju i zaostali dug. Neselektivni princip isključenja se, kako su kazali, odnosi na kompanije, domaćinstva i preduzeća u nadležnosti lokalnih samouprava. Iz EPCG su najavili da će i u narednom periodu sprovoditi isključenja neurednih potrošača koji imaju zaostala dugovanja, kako bi zaštitili interese društva, kompanije i urednih platiša kojima žele da obezbijede kvalitetno snabdijevanje električnom energijom.

Bonus video: