Eraković već bira prve saradnike

Eraković, koga je Vlada u četvrtak uveče imenovala za direktora, “Vijestima” je rekao da je za medicinsku direktoricu izabrao specijalistu interne medicine - nefrologa Marinu Ratković. Ona je profesorica na Medicinskom fakultetu i nacionalni koordinator za transplantaciju
852 pregleda 8 komentar(a)
Jevto Eraković, Foto: Printscreen (YouTube)
Jevto Eraković, Foto: Printscreen (YouTube)
Ažurirano: 28.07.2018. 06:26h

Neurolog Jevto Eraković preuzeo je juče funkciju direktora Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) i izabrao prvu saradnicu, odnosno medicinskog direktora.

Eraković, koga je Vlada u četvrtak uveče imenovala za direktora, “Vijestima” je rekao da je za medicinsku direktoricu izabrao specijalistu interne medicine - nefrologa Marinu Ratković. Ona je profesorica na Medicinskom fakultetu i nacionalni koordinator za transplantaciju.

Funkciju medicinskog direktora, u mandatu Zorice Kovačević, pokrivala je ginekološkinja Snežana Raspopović.

Novi direktor KCCG godinama je bio predsjednik Upravnog odbora te zdravstvene institucije. Krajem prošle godine imenovan je za vršioca dužnosti Klinike KCCG za neurologiju.

“Vijesti” su još prošle sedmice objavile da je Eraković najozbiljniji kandidat za funkciju direktora KCCG. Kovačevićeva je u srijedu podnijela ostavku ministru zdravlja, zbog prelaska na funkciju predsjednice Opštine Danilovgrad.

Ona je “Vijestima” rekla da je u njenom mandatu najviše uloženo u infrastrukturu i medicinsku opremu, u odnosu na posljednjih četrdeset godina.

Vlada je prekjuče za člana Odbora direktora KCCG, na mjesto Erakovića koji je stupio na novu funkciju, izabrala Nermina Abdića, aktuelnog direktora Urgentnog centra.

Zorica Kovačević (DPS) je prije dva dana izabrana za predsjednicu Opštine Danilovgrad.

Bonus video: