EU nagrade za istraživačko novinarstvo

Prijave se mogu podnositi za istraživačke radove objavljene od 1. januara do 31. decembra 2019. godine koji obrađuju teme iz oblasti slobode izražavanja, vladavine prava, transparentnosti, zloupotrebe položaja, nepoštovanja osnovnih ljudskih prava i korupcije
515 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock

BIRN sa partnerima i ove godine otvora konkurs za dostavljanje radova novinara iz zemalja Zapadnog Balkana i Turske za dodjelu godišnje nagrade Evropske unije za istraživačko novinarstvo.

Prijave se mogu podnositi za istraživačke radove objavljene od 1. januara do 31. decembra 2019. godine koji obrađuju teme iz oblasti slobode izražavanja, vladavine prava, transparentnosti, zloupotrebe položaja, nepoštovanja osnovnih ljudskih prava i korupcije.

Nagradni fond za Crnu Goru za 2020. godinu (za dostignuća u 2019. godini) iznosi 10.000 eura. Prva nagrada je 5.000, druga 3.000, a treća 2.000 eura.

Pravo da se kandiduju imaju pojedinci ili grupe novinara (bez obzira na novinarski format: štampani, online, radijski i televizijski) sa radovima koji su objavljeni ili emitovani u medijima u Crnoj Gori na službenom, manjinskim ili međunarodnim jezicima.

Nagrada EU za istraživačko novinarstvo na Zapadnom Balkanu i Turskoj ima za cilj promovisanje izvanrednih dostignuća istraživačkih novinara, kao i poboljšanje vidljivosti kvalitetnog istraživačkog novinarstva u zemljama Zapadnog Balkana i Turske.

Krajnji rok za podnošenje prijave je 5. mart 2020. godine.

Za više informacija posjetite:

http://www.cin-cg.me/poziv-za-dostavljanje-predloga-za-nagradu-eu-za-istrazivacko-novinarstvo/

http://www.cin-cg.me/en/poziv-za-dostavljanje-predloga-za-nagradu-eu-za-istrazivacko-novinarstvo-2/

Za dodatna pitanja kontatirajte: assistantcincg@gmail.com

Bonus video: