Evropska nedjelja mobilnostu u Tivtu: Biciklistička tura, planinarenje...

U sklopu obilježavanja “Evropske nedjelje mobilnosti” u Tivtu, dan ranije organizovan je izlet i posjeta Nacionalnom parku Lovćen za za učenike V4 razreda OŠ “Drago Milović”
81 pregleda 0 komentar(a)
Evropska nedjelja mobilnosti, Tivat, Foto: Opština Tivat
Evropska nedjelja mobilnosti, Tivat, Foto: Opština Tivat
Ažurirano: 20.09.2017. 07:19h

Obilježavanje “Evropske nedjelje mobilnosti” u Tivtu nastavljeno je u utorak poslijepodne velikom biciklističkom turom po Tivtu, u organizaciji Zelenog tima i Sekretarijata za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Opštine Tivat.

Učesnici manifestacije koji su se okupili na gradskoj rivi Pine, bili su članovi Triatlon klubova iz Nikšića, Herceg Novog, Kotora i Tivta, djeca iz Omladinskog kluba Tivat, mali košarkaš KK Probasket i više građana.

Najstariji učesnik bio je Mirko Radinović. Učesnici su sa biciklima na gradskoj rivi napravili i simboličnu veliki figuru bicikliste koja je fotografisana dronom iz vazduha, obišli su školski brod Mornarice VCG, jedrenjak “Jadran” i potom se biciklima provozali gradom na relaciji od Pina do crkve Svetog Roka u Donjoj Lastvi i nazad. Odigrana je i košarkaška utakmica na terenu u velikom Gradskom parku. Na taj način promovisan je bicikl kao prevozno sredsstvo koje ne zagađuje životnu sredinu a doprinosi smanjenju gužvi i promovisanju zdravih stilova života.

U sklopu obilježavanja “Evropske nedjelje mobilnosti” u Tivtu, dan ranije organizovan je izlet i posjeta Nacionalnom parku Lovćen za za učenike V4 razreda OŠ “Drago Milović” koji su osvojili nagradu u akciji “Turistički cvijet”, za uređenje malog Gradskog parka.

Sa djecom je bila i njihova razredna starješina, profesorica Nevenka Saveljić, a ispred Opštine i Sekretarijata za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost, na Lovćenu su bile Tatjana Jelić i Biljana Krivokapić. Pored ostaloga, djeca su mala priliku da se upoznaju sa prirodni ljepotama i odlikama biljnog i životinjskog svijeta u NP Lovćen, kao i da su vodičem pređu pješačku turu dužine oko 2 kilometra na relaciji od vidikovca Vjetreni mlin, pa kroz katun Dolovi, od Ivanovih korita.

Bonus video: