Fakultet za sport postao član HEPA-e

Fakultet za sport je jedini predstavnik iz Crne Gore koji je član HEPA-e, evropske mreže koja u sklopu Svjetske zdravstvene organizacije ima za cilj da unaprijedi zdravlje kroz fizičku aktivnost građana
52 pregleda 0 komentar(a)
Fakultet za sport, Nikšić, Foto: Fsnk.ac.me
Fakultet za sport, Nikšić, Foto: Fsnk.ac.me
Ažurirano: 27.09.2015. 09:53h

Nikšićki Fakultet za sport i fizičko vaspitanje postao je član Evropske mreže za zdravstveno-preventivnu fizičku aktivnost (HEPA).

Upravni odbor navedene organizacije je nikšićkom Fakultetu za sport dodijelio privremeno članstvo da prve redovne sjednice, koja će se održati 9.oktobra, i kada će isto biti preimenovano u punopravno. Toga dana će u Istanbulu biti održana konferencija HEPA 2015, na kojoj će učestvovati i delegacija Fakulteta za sport iz Nikšića.

Fakultet za sport je jedini predstavnik iz Crne Gore koji je član HEPA-e, evropske mreže koja u sklopu Svjetske zdravstvene organizacije ima za cilj da unaprijedi zdravlje kroz fizičku aktivnost građana.

“Ciljevi HEPA-e se ogledaju u promovisanju boljeg razumijevanja poboljšanja zdravstvenog statusa građana kroz fizičku aktivnost i isticanju potrebe za fizičkom aktivnošću u zdravstvenoj pomoći, razvijanje, podrška i širenje efikasnih strategija i multisektorskog pristupa u promociji zdravlja kroz povećanje fizičkih aktivnosti građana”, kazao je dekan Fakulteta, doc. dr Stevo Popović.

Bonus video: