Fakultet za sport upoznao srednjoškolce sa smjerovima i načinom studiranja - Vijesti.me
"DAN OTVORENIH VRATA" U NIKŠIĆU

Fakultet za sport upoznao srednjoškolce sa smjerovima i načinom studiranja

Na Fakultetu za sport od ove školske godine startuju dva nova studijska programa fizička kultura i zdravi stilovi života i sportski treneri i sportski novinari

Dan otvorenih vrata
Dan otvorenih vrata (Foto: Svetlana Mandić)

Kako bi svršene srednjoškolce upoznali sa smjerovima, uslovima upisa i načinom studirana na nikšićkom Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje na toj univerzitetskoj jedinici organizovan je „Dan otvorenih vrata“.

Zainteresovanima je prikazan kratak film o razvoju fakulteta, podijeljen propagandni materijal, pojašnjen nov način studiranja, sa mogućnošću izbora modula u odnosu na interesovanje studenata.

Na Fakultetu za sport od ove školske godine startuju dva nova studijska programa fizička kultura i zdravi stilovi života i sportski treneri i sportski novinari.

„Nakon završene dvije godine studija studenti će imati priliku da se opredijele za jedan od ponuđenih modula, u zavisnosti od studijskih programa, a sve u trajanju od jedne, završne godine“, pojasnili su sa Fakulteta.

Na pomenuta dva studijska programa ove godine biće upisano 120 studenata, po 60 na smjeru, a novina je to da će svi novoupisani studenti biti oslobođeni plaćanja školarine, kao i da 25 odsto nastavnog procesa bude realizovano u praksi, u odgovarajućim državnim ili privatnim institucijama i organizacijama.