Fakultet za sport upoznao srednjoškolce sa smjerovima i načinom studiranja

Na Fakultetu za sport od ove školske godine startuju dva nova studijska programa fizička kultura i zdravi stilovi života i sportski treneri i sportski novinari
100 pregleda 0 komentar(a)
Dan otvorenih vrata, Foto: Svetlana Mandić
Dan otvorenih vrata, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 20.06.2017. 13:08h

Kako bi svršene srednjoškolce upoznali sa smjerovima, uslovima upisa i načinom studirana na nikšićkom Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje na toj univerzitetskoj jedinici organizovan je „Dan otvorenih vrata“.

Zainteresovanima je prikazan kratak film o razvoju fakulteta, podijeljen propagandni materijal, pojašnjen nov način studiranja, sa mogućnošću izbora modula u odnosu na interesovanje studenata.

Na Fakultetu za sport od ove školske godine startuju dva nova studijska programa fizička kultura i zdravi stilovi života i sportski treneri i sportski novinari.

„Nakon završene dvije godine studija studenti će imati priliku da se opredijele za jedan od ponuđenih modula, u zavisnosti od studijskih programa, a sve u trajanju od jedne, završne godine“, pojasnili su sa Fakulteta.

Na pomenuta dva studijska programa ove godine biće upisano 120 studenata, po 60 na smjeru, a novina je to da će svi novoupisani studenti biti oslobođeni plaćanja školarine, kao i da 25 odsto nastavnog procesa bude realizovano u praksi, u odgovarajućim državnim ili privatnim institucijama i organizacijama.

Bonus video: